Tuesday, December 14, 2010

majdnem minden egyes alkalommal, amikor megsetaltatom Dingot megallit valaki aki bokolni akar a kutyanak.

"Milyen erdekes kutya!"
"Nagyon szep kutyad van!"
"Milyen fajta ez a kutya?"

 
idegenek. a parkban, az utcan, barhol. volt amikor kisiskolasok, volt amikor nyugdijasok hizelegtek Dingonak. ma hazafele jovet a parkbol, egy nagydarab fekete srac szolt ki az uton parkolo autojabol.
en meg mindig megijedek egy kicsit. a veremben van (hah! micsoda eloiteletes kijelentes ez), hogy ha valaki megallit az utcan, megszolit a buszmegalloban, a buszon, barhol, akkor az akar valamit. eladni valamit, kolcsont, cigit, aprot buszjegyre (ezek a legjellemzobbek).
ha meg nem ezt, akkor is legalabb meg akar nekem magyarazni valamit. teszem azt a kocsmaban egy reszeg azt kezdi el magyarazni, hogy ki melyik vendeg mekkora fasz, vagy milyen rohadt patkanyok a szocik, a zsidok, a nacik, a ciganyok, stb. es mindenkeppen az aldasomat, tamogatasomat, dicseretemet koveteli a velemenyere. Ezeket a kerdeseket kapom altalaban ha csondben maradok:

"Miert, nem igy van haver?"
(a gondolt valaszom: Hat azt se te se en nem tudhatjuk haver.)
"Talan ciganyparti vagy haver?"
(nem, de nem vagyok ciganygyulolo sem)
"En tudom, tudom es kesz."
(nyilvan utanaolvastal)
"En dolgozom heti hatvan orat, nekem ne magyarazzon senki"
(ja, aztan ha az asszony a munka es a gyerekneveles mellett nem foz jol es valtozatosan, akkor meg beversz neki egyet)

vagy a masik klasszikus, amikor valaki megkerdezi alibibol, hogy vagyok majd elkezdi mondani a sajat bajat, es varja hogy sajnaljam. nyilvan nem csak velem esik ez meg, mind tudjatok mirol beszelek. ezert vagyok megilletodve mindig amikor itt valaki a szemembe nez az utcan, ramkoszon, megallit, beszelgetni kezd. akar egy percbe is beletelik mig rajovok, hogy nem akar belelepni az intim szferamba.
felreertes ne essek ez csak az esetek tobbsege. itt is lejmolnak a hajlektalanok az utcan, illetve konnyen belefuthtat az ember egy egy elmehaborodottba is, mivel tul sokan vannak es tul keves a hely a dilihazban (ennek meg nem neztem utana, de erdemes lenne biztos, miert es hogy)
szoval amikor leszolit egy nalamnal ket es felszer termetesebb fekete csavo, akkor is ezek az osztonok indultak be. nem lesz egyszeru levetkozni ezt az eloiteletesseget, de biztosan a javamra valik majd.

1 comment: