Wednesday, December 29, 2010

iden

a karacsonyt nem penzben mertuk. ket teljesen egyszeru dolgot vettunk egymasnak, C ket par mamuszt (a narancssagra es a barna kozul a elobbi lett az enyem), en meg egy vintage florian pinkert neki. mi ennek a magyar neve?

a nem penzben merheto dolgokbol, egeszen szep szammal jott ossze. Zoldkartya, SocSec. Number, kellemes karacsonyozas Edwardeknal, scrabble (megvertem benne C-t, pedig meg csak rookie fokozaton nyomom), meg tegnap kaptam egy valaszlvelet, hogy varnak a gyakornoki interjura a korabban emlitett helyre.

Ezen kivul is lett valami tegnap. Egy uj sal:


O az a macska, akirol lemaradtunk vasarnap delelott. Ott szomorkodtuk a ketrece elott, amire mar ki volt irva hogy Kofta adoptalas alatt all. Aztan masnapra visszahoztak mert nyavogott ejszaka, illetve hasmenese volt. Hat kerem...

A kofta nev viszont nem marad, keressunk helyette egy masikat. Az oteleteket varom, eddig csak azzal rukkoltunk elo hogy Bogi.

7 comments:

  1. meseszép
    a Foltos túl kézenfekvő
    tesóm macskája Bejgli, mert csíkos
    de én csak Jancsinak hívom :D

    ReplyDelete
  2. Ó, de jó! Látod, a ti macskátok akart lenni!
    A Bogi szerintem teljesen rendben van.

    ReplyDelete
  3. most azon gondolkodom hogy legyen
    Humphrey Boglarka

    es a magyarazat. en mar nagyon szerettem volan egy haziallatot amelyik nem "she" hanem "he", mert mindig osszekeverem a nevmasokat. namarmost igy a macska lehet Bogi es Bogey is (Bogart beceneve 1930tol). ugyan ez tetszik egyelore, de a kerdes meg mindig nyitott.

    ReplyDelete
  4. Na jó, de fiú vagy lány? Talicskával mi történt? Amúgy ha tudnád, milyen gyakran van ez, hogy visszaviszik az emberek az örökbefogadott állatot :(

    ReplyDelete
  5. lany macsek, de meg mindig nem hallgat arra hogy Bogi.
    Talicska, hat eltunt egyszer csak. fogta magat es lelecelt delutan, es nem jott haza tobbet. nagyon sokaig kerestuk, hiszen kesztolc nem egy nagy falu, kitettunk rengeteg plakatot is, de nem kerult elo. remelem hogy valaki befogadta, mint ahogy mi is anno, es nem pedig hogy belesesett/belezuhant valami melysegbe. szokasa volt ugyanis lepottyanni magas helyekrol neha.

    ReplyDelete
  6. Vivien, otthon milyen feltelekkel engeditek kivinni az allatot a menhelyrol? itt egy interju es egy megallapodasi papir volt (miszerint mostantol az allat az uj gondozo felelossege). ja es persze fizetunk az allatert (kismacska 100 dollar, nagymacska 55, kiskutya 150, nagykutya 85) - szerencsere felaras akcio volt az ev utolso napjaiban, illetve le is vittek a kismacska korhatart egy evrol 5 honapra, igy 25 dollart koltottem Bogira.

    ReplyDelete
  7. Majd megtanulja a nevét. Nem 3 nap alatt történik ám :) Amúgy Bogi nagyon szép ezzel a nagy szőrrel. Mi a menhelyen kb. ugyanígy csináljuk, ahogy leírtad, talán annyi különbséggel, hogy nincs formális interjú, hanem csak úgy informálisan kikérdezzük, hová, milyen körülmények közé akarja a kutyát. Szerződést is írunk. Fizetni nálunk nem az állatért kell (azt hiszem, a törvények nem is engednék), hanem előre meghatározott összegű adományt kérünk a bennmaradó állatok ellátására. Ez jelenleg nálunk minimum 2500 ft (12 dollár körül). Ennél adhat többet, aki akar. De hiába van ám beszélgetés, meg szerződés, nagyon sokan hozzák vissza valamennyi idő múlva az állatot. Van, aki 1-2 nap, van, aki 1-2 hét vagy hónap, de előfordul, hogy több év múlva :(

    ReplyDelete