Thursday, December 23, 2010

Az eloleges felelmekkel ellenere

ez elegge siman ment. Mi tagadas, belenk allt a para, amikor C anyjanak a foberloi szepen visszapostaztak a Social Security Numberemet, azaz a Tarsadalombiztositasi szamomat a feladonak. No nem szant szandekkal, csak Kathleen (C emlegetett anyja) nem szolt nekik, hogy szamitsanak ra – hogy miert, az homaly (ha ez lemaradt volna → meg a vizum projectnel C anyjahoz irtuk a cimunket, majd idovel kiderult, hogy lesz sajat otthonunk, de a cimet ekkor mar nem tudtuk megvaltoztatni). Mindenesetre van eleg rossz tapasztalat a hatunk mogott mar, hogy ugy tartsunk mindenfele emmigracios baklovestol, mint a lepratol vagy a liszterzekenysegtol. Lasd: London, UK.

Szerencsenkre, amikor ezt eppen targyaltuk telefonon Kathleennel, akkor kiderult, hogy eppen van ott nekem mas is a postaban, amit meg nem volt ideje az ottani foberlonek a dokumentum fontossagfaktoranak tudomasa hianyaban (ilyen mondatszerkezetekhez kellett a het ev bolcseszkar) visszapattintani Mesquitebe, Texas allamba. Ott biztos igy hivjak a szunyogokat.

A szerencses idozitesnek koszonhetoen folbontatott a boritek, amiben egy tiz eves periodusra szolo szolo zold kartya lapitott a nevemmel. Ez volt a megkonnyebbules.

Masnap ezt meg is szereztuk Kathlentol, majd bevittuk a portlandi Federal Buildingbe es pillanatok alatt cimet valtoztattunk. Nem volt semmi fennakadas, ez volt a masodik megkonnyebbules. Ezutan elmentem a helyi Social Security Officeba, ahol egy feloras varakozas utan kozoltek velem, hogy aggodalomra semmi ok, a kartyat amit kuldtek majd visszakaptak azt szepen ledaraltak egy iratmegsemmisitoben, most pedig kuldenek egy ujat, amint megadom az kurrens cimemet. Ket het es ott is lesz – micsoda megkonnyebbules!

Ezek utan jonnek a kovetkezo lepesek: a DMV irodaban egy szemelyi, illetve a bankban ahol Cnek szamlaja van, odeirni engem is szamla-tarstulajdonoskent. Mindez a karacsonyi szezon kellos kozepen.

No comments:

Post a Comment