Wednesday, February 16, 2011

jobb

ha inkabb csak kepeket teszek fol ma este mint hogy irogatni kezdenek. ez egy random valogatas, a telefonommal lonni ilyeneket amikor valami erdekeset latok. ez itt pl a bringa amit hasznalok:

ahogy latjatok, nem csak a buszon, de a villamoson is van bringatarolo.


nagyon birom ezeket az allattartasra/adoptalasra invitalo plakatokat. nezzetek csak milyen piros az orra az asztronautanak - gondolom be van rugva, az is lehet hogy egyenesen egy borkosotolohoz kanyaritana le egy szeletet a holdbol.

emellett mindig elseperek amikor bringaval megyek a varosba. erdekes hogy itt nincsen nagy grafitti kultura vagystencilek, vagy matricak. azt gondolna az ember hogy egy ilyen aktivista varos teli lesz ragasztgatva meg firkalva mindenhol, de ugy tunik hogy ez a kulturalis varosszinesito fordulat mar vagy lezajlott, vagy egyszeruen csak kikerulte az igazan celtudatos grafitti mint pl ez: azon nok portreja akik tortenelmet irtak Portlandban. ez nem csak egy igen szep gesztus szerintem, de igen alapos is, ahogy latjatok a bal also sarokban szoveg van. minden egyes no es asszony tevekenyseg bemutatando. ime:



es van itt egy igazi kedvencem is. ilyeneket lehet talalni minden iskolaudvaron:
ezt mar csak azert is nagyon szeretem mert ahogy lathato, minden egyes allamnak ott van a kodja is, ebbol pedig en szepen megtanulom az itteni foldrajzot.

a vegere meg ket kep a technikum temaban: egy supernyolcas vetito es egy 16mmes Bolex kamera

mig az elobbit adomanyba kaptuk nemreg, ez utobbibol van vagy ot darab a raktaron, kiberlesre. egy hetvegi kurzuson mar en is megtanultam hogyan kell a filmet beletolteni, ami joval egyszerubb mint a korabban a blogon szereplo Arri kamera esetben. egyebekent ezek azok a masinak, amik piszkul elterjedtek a masodik vilaghaboru utan. korabban csak 35mmes bazi nagy, korulmenyes es igen hangos szornyetegekkel forgattak filmeket, amiket nyilvan nem lehetet kuldeni a frontvonalra filmhiradot kesziteni. ezutan viszont ezek a kamerak a fuggetlen filmesek kezebe mint pl John Cassavetes


4 comments:

  1. És mellesleg Škoda villamos. ;-)

    ReplyDelete
  2. Wow! Tenyleg? en nem vettem eddig esztre, most majd jobban korulnezek rajta. de ezen a kepen en nem latok semmi arulkodo jelet. mibol kovetkeztetsz Zeno?

    ReplyDelete
  3. Nekem árulkodó volt az ajtó (az új Škodákon ilyen van). Mondjuk persze más cégek is szerelnek hasonlóval viliket. Viszont emlékeztem is, hogy mintha néhány évvel ezelőtt a cég írta volna a weblapján, hogy Portland rendelt tőlük...

    Aztán azóta utána is néztem, és tényleg Škoda:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Portland_streetcar#The_current_fleet
    Igazából még az az egy példány is az, amire brutális méretben ráírták, hogy Made in USA. (Mert ottkészült, de az orrán lévő maszkon kívül nem változott semmi...)

    ReplyDelete