Saturday, February 19, 2011

im az elso



amikor otthon Kesztolcon Talicska kinyirta az elso egeret a lakasban az elegge kegyetlen volt. vad utcamacska leven nem tartott sokaig, mar a macska befogadasat koveto masodik napon masodik napon belelptunk egy gyanus trancsirba a padlon, ami az egernek a torzse volt. ami hozza tartozott elorol nezve, azt felismerhetetlen peppe brutalizalta a kis dog, feltetelzhetoleg azutan hogy orakat szorakozott szerencsetlen a szerencsetlen haziegerrel a kivegzes elott. egyszer lattam ilyet eloben, hat elegge hatborzongato, ahogy a macskak lenyegeben sportbol olnek.
ehhez kepest amikot megtalaltam ezt az egeret tegnap, a crime scene nem volt egyaltalan maszatos, sot, pontosan ott volt ahol Bogi vadaszpozba helyezte magat korabban, tehat nem cibalta a szerencsetlen aldozatot keresztul kasul a lakason. ujgyan a kepen nem latszik, de van egy karom bemenet a koponya egyik oldalan, rajta a diszkreten kicsi veres folt. Bogi ugy gondolom joval elegansabban ol, mint az a masik megveszekedett ordog.
nemreg felmerult milyen is lett volna, ha sikerul kihozni magunkkal Talicskat ide Portlandba. valoszinuleg egy nap alatt nyoma veszett volna, vagy elgazolja valami. ha pedig balga modon a lakason belul kivantuk volna tartani, remelve hogy megszokja a kornyezetet, akkor ketseg sem fer hozza hogy rendre belepisalt volna az agyunkba.

lassuka kozvetkezo kepeket:



ritka kep, bogi nem szokott karmolaszni minket, hanem ezen a macskafan elesiti a kormeit





ez egy kb masfel meter magas maszofa, amit itt macskafanak hivnak. a szomszedainktol kaptuk, mivel naluk babat hozott a golya egy eve es Dimitri (korabban mar szerepelt itt, a Dickens napi farsang kapcsan, ingben, zakoban nyakkendoben es babakocsiban), elkezdte volna mar megmaszni a macskafat, ami nem valo. igy hat mi kaptuk meg ezt az amugy kb 150 dollar erteku ajandekot (ami persze egy nevetseges ar, de kb ennyibe kerul egy harom szintes macskafa az amazonon). vicces bolt ahogy Bogi eloszor felt a magasban, de kb ket nap alatt lekuzdott a fobiat, most meg mar meg se kottyan a masodikra fel es onnan le ugrani. 
ismet Talicska ugrik be. az a kis dog egyszer ramhozta a szivbajt rendesen. a lakas melletti muzdeumudvarban az egyik tetorol akart ugrani a masikra nekifutas nelkul persze. majdnem harom meter magasrol beszelek es egy meteres ugrotavrol. hat persze hogy nem jott ossze. ugyan elerte a masik teto szelet, de a megkapaszkodasra mar nem jutott, igy Talicska egy hatalmas puffanassal legezte a betoton. aztan folallt kicsit santitott es bejott enni a lakasba. 


na es akkor az egeszssegi allapot:
ami sokkal jobb mint masfel hete. hogy melyik szer mukodik azt nem tudjuk, de elobb utobb ra fogunk jonni.

5 comments:

  1. van egy kerdesem is. anyumekon keresztul mar foltettem a kesztolci allatorvosnak de egyelore nem jott valasz. Boginak baja van a karmai behuzasaval. mindig bekad valahova es nem birja szabadulni. ti ilyennel talalkoztatok mar? esetleg erre valami taktikat tud valaki?

    ReplyDelete
  2. Balázs, a macska nem sportból öl, hanem túlélésért: ha játszik az áldozattal, az a tréning része. Sport akkor lenne, ha lenne az egérnek esélye.
    Ugyanez a helyzet, ha kismacskái vannak, mert akkor anyu a kismacskákat tanítja ugyanígy vadászni.

    ReplyDelete
  3. na, azt az kommentbe elfelejtettem beleírni, hogy az ezüst kolloid nagyon jó cucc! sztem a kamilla és az ezüst kolloid joint hatását látjuk a képen!
    nagyon cuki ez a macska!

    ReplyDelete
  4. Örülök, hogy helyreállt a cincókátok,alias Bogi egészsége, és ezernyi gratuláció Neki az első zsákmányért! A fenti kérdésed kapcsán beugrott valami: A szemgyulladás a mi házi cucusainknál kismacska korban szokott előjönni, mert belekapnak a körmükkel a szemükbe. Azért kapnak bele, mert még nem tudják kontrollálni, hogy mikor kell azokat behúzni. Ahogy nőnek, úgy válnak egyre ügyesebb vadásszá és egyre ügyesebb köröm-behúzóvá!! ;)

    ReplyDelete
  5. Igen, a körömbehúzás idővel alakul ki, és tényleg lehet, hogy Boginál az a probléma, hogy nála nem alakult ki, és ez összefüggésben állhat a gyulladással...

    ReplyDelete