Sunday, February 13, 2011

"En 1982 ota onkenteskedek itt."

mondta az egyik neni, aki a beosztottam volt a filmfesztivalon az egyik muszakban.

Korulbelul 150 onkentes dolgozik a PIFF-en, es ennek legalabb a fele idos (50-60 koruli) neni a masik fele meg ingyen mozira gyuro fiatal. ez utobbiak neha elszurnak valamit. az elobbiek viszont vagjak a fesztival  csinjat meg binjat, megneznek barmit (legyen az irani drama, orosz nepmese, vagy mexikoi doku).
a nagyikat meg nem kerdeztem a Taxidermiarol, ami negy ot evvel ezelott volt itt, de a munkatarsaim kozul mindenki emlekszik ra, neha tolem fuggetlenul is felmerul beszelgetesekben. holnaptol viszont elkezdem szondaztatni a nagymamakat, ok mit gondoltak Palfi filmjerol (az egyik mar mondta, hogy imadta a Hukklet, ami szinten volt itt).



ez a filmfesztival erosen elut a megszokott profiltol. nincsen zsuri, a kozonseg szavaz mindossze. ez adja ki a harom dijat: legjobb nagyfilm, doku es rovidfilm. nincs flancolas se, lenyegeben csak moziba jonnek az emberek. ennek oka az is hogy nem kaliforniaban vagyunk, itt nincs nagyuzemi filmipar. ettol fuggetlenul idehoznak 140 filmet 50 kulonbozo orszagbol, A es B kategorias fesztivalokrol (jellemzoen dijazottakat), illetve az adott orszag Oscar nominaltjat is.

stressz sincs, pedig azt hittem volna, itt az a lenyeg, hogy mindenki jol erezze magat. azt hiszem ezt lehet moziunnepnek nevezni.

offtopic: C irt a macskas bejegyzesbe az ecetrol, Vivien szerintem te tudod majd hasznositani.

No comments:

Post a Comment