Monday, February 20, 2012

PIFF 35 meg mas ujdonsagok

ugyan nem sokaig, de most sokat dolgozok a nemzetkozi filmfesztivalon. a tavalyi box office poziciohoz kepest iden house manager azaz helyszinigazgato vagyok, ami egy nagyon kulonleges dolog, minden moziban van ilyen. ez normal esetben nem egy tul stresszes feladat, csak akkor ha az osszes elovetelben eladhato jegy elkelt (a legtobb esetben ez a mozi szekszamanak fele), ugyanis a maradekon ket kulonbozo csoport osztozkodik. folosleges belemennem, csak annyit mondanek, hogy az eddigi muszakaim 70 szazalekaban pont ez a szcenario alakult ki. folyamatosan egyensulyozni kellett azugyben hogy pont annyi ember mehessen be a moziba amennyi szek is van.
az elejen azt hittem ez a pozicio nehezsege egyedul, de aztan kiderult, nem, az a poziciom igazi kihivasa amikor a szaros blue ray dvd lejatszo lefagy a film utolso 10 perceben. ket kulonbozo vetitesen egymas utan. na a kihivas az amikor egy ilyen vetitesrol kifelo arado 180 ember kiabrandulasat, duhet, ertetlenseget kell kezelni. persze csak egy kisebb tarsasag jellemzoen 20%-uk az aki odaall elem kovetelodzni, hogy akkor most karteritsuk oket. jogos, szo se rola, csak amikor eloszor tortenik meg ez az emberrel, a fene sem tudja mi a teendo. mindenesetre a kovetkezokben mar gyakorlottan szolgaltatjuk a visszateritest vagy esetlegesen ures mozijegyet. barmit csak hallgasson mar el a kedves kibaszott vevo.

amugy egy masik dologba is belekezdtem, ujbol egyetemre jarok. a Michigani Allami Egyetemen tanulok Modell-gondolkodast, illetve a Stanfordi Egyetemre (Kalifornia) Alapveto szamitogepes tudomanyokat. meghozza online es ingyen egyszerre. Attila ajanlotta par honappal korabban es ketsegem sem volt affelol, hogy igen, ez egy franko dolog lesz. ime a model thinking course honlapja. itt meg a szamitogepese.

na es akkor az utolso dolog: nagyon orulok fligauf bence dijanak a berlinalen! a ciganygyilkossagokat feldolgoz filmje (csak a szel)ezust medvet azaz a azsuri nagydijat kapta, es annak alapjan, amit olvasni lehetett rola igenis megerdemelten. a tavalyi dijat szinten magyar film, tarr bela torinoi lova nyerte, es ezt egyebkent szombat este sikerult is megneznem ugyanis bekerult a portlandi filmfeszt programjaba. ime:


mestermu, akarmilyen nehez is vegignezni, megemeszteni, ertelmezni. igazi mestermu!
(az apokalipszis bejegyzesek tukreben meg igazan talalo, hogy pont most neztem meg)

No comments:

Post a Comment