Thursday, February 2, 2012

elkezdodott a


35. Portland International Film Festival (PIFF), amin ugyanugy mint tavaly, iden is dolgozok. iden viszont nem kasszas, hanem mozi manager leszek, ez kicsit kihivobb feladat, de szerencsere picivel hosszabb orak, illetve egy dollarral magasabb ber. no nem mintha ez sokat jelente, 10 helyett, 11et kapok orankent, de legalabb a honap vegere lesz egy jo kis tartalekunk megint, ami nem is baj, mert feljott egy csomo koltseg az elmult idoszakban. az egyik az itteni letelepedessel (ez kesobb mikor mar vege, megirom), a masik a kutyanak az egeszsegugyi koltsegei (ezt is kesobb), illetve az hittem eltort a lemezjatszo tuje (szerencsere nem, de ez is penzben lett volna), plusz szeretnenk venni egy uj szamitogepet. vagyis kettot. na ezt elmondom:
C szamitogepe egy Dell e1405 inspiron, ami most olyan mint egy szek, ami mara elvesztette a negybol harom labat, es damillal van folfuggesztve hogy ossze ne omoljon. nagyon kozel van a veg.
mivel nekem vagnom kell elsosorban eloszor azt gondoltam a legjobb egy MacBook Pro lenne, amin suvit nekem a Final Cut Pro, melle meg folteszem es megtanulom rendesen az Adobe Creative Suite egyes elemeit es minden szep lesz, az ev vegere osszevagdosok annyi minimal munkat hogy visszajojjon belole a penz. aztan egyszer csak az Apple derekba torte a Final Cut Pro fejlodesi ivet, elojott a 10-es verzioval ami lenyegeben lebutitasa ennek fantasztikus programnak, olyan mintha iMovieban vagna az ember. ezzel parhuzamosan megszuntettek az FCP 7es vonalat. ez lenyegeben azt jelenti, hogy mikozben olyan nagy nevek mint Coppola, a Coen testverek, David Fincher,  dolgoznak ezzel (sot a Napoleon Dynamite is igy keszult), az Apple egyszer csak azt mondta, oke, akkor mostantol leszarjuk a filmkeszitoket. nekunk a mezei user kell, aki a telefonjat nyomkodja es perkal minden egyes app-ert.
egy szo mint szaz, dillemmaban vagyok azzal mi legyen a befektetes, mert most nem latom a Final Cut jovojet. ezert inkabb ugy dontottunk, hogy a 2000 dollaros MacBook Pro helyett (amit hitelre vettunk volna termeszetesen) veszunk ketto pc-t: egy laptopot Christyannenek, egy asztali gepet nekem. es kijovunk felaron...

szoval ez a honap munkas lesz, kozben meg van harom kulonbozo munkalehetoseg (egyik sem tobb felallasnal) amik meg mindig realisak, csak ki kell varnom hogyan alakulnak a dolgaim. ezekrol most folosleges irnom, majd ha valami kezzel foghatova valik, akkor.

No comments:

Post a Comment