Friday, March 25, 2011

az utobbi idoben nekem a tavasz

elsosorban asast jelent. felasom a kertnek az egyik, masik, harmadik reszet, aztan C ultetget vasarnap es hetfon ha az idojaras megengedi. itt van nehany kep a mult heti munkalatokbol





amig mi konyekig turjuk a foldet, Emme egeszen jol elvan magaban. ugrokotelezni szeretett volna, ami sajnos nem volt, igy ezt a muanyag kotelet hasznalta. ez pedig idovel elszakadt, ugyhogy ossze ragaszto szalagoztuk egy csomo helyen, es ennek hala valamivel nehezebb is lett maga a kotel, azaz most mar rendesen megy keresztbe tartott kotelezes hatrafele is.


noah pedig nekiallt az autokat megszerelni, a kek, platos lesz majd a mi hasznalatunkra, amint visszakerul a gyomraba a benzintank. mindenesetre az akkumulator nem sikerult egyik kocsirol a masikra verzioban feltolteni, elvittuk a helyi Baxter's Autoparts szakuzletbe, ahol ingyen es bermentve (micsoda buta onismetlo kifejezes) toltenek aksikat barkinek aki belep az ajton -  nem vasarlas fuggo, de mindenkeppen vevocsalogato fogas.



a rampakra sem volt tul egyszeru felugyeskedni a pickupot egyebkent. a bal oldali csuszott (azert tettem oda vegul a muanyagot) a jobb oldali kerek pedig mindig ellokte magatol a rampat par centire elorefele. eppen eleg volt ahhoz hogy egy hatalmas koppanassal ugorjon egyet az auto majd lefulladjon. mindenesetre idovel sikerult, kozben pedig Noah magyarazta, mi hogyan mukodik, mire figyeljek, melyik alkatresznek mi a feladata, milyen csatlakozasa van, a nyomas fontossagat, a benzin megszureset, a homerseklet ingadozasok okait es megoldasait, es a tobbi. idovel bele is zoldul a fejem, de Noah nagyon jo tanarember lenne, aminek mar csak az is merceje, hogy neha visszakerdezek, "szoval akkor azert van az hogy..." "aha, akkor ott meg arra kell figyelni..."
eleg furcsa majdnem harminc evesen eletemben eloszor tanulni errol, egyaltalan gepek, gepezetek, mechanikus rendszerek karbantartasat megprobalnom megerteni itt es most. az meg hogy angolul raadasul meg bizarrabb, hiszen nehany kifejezes megegyezik, de egy csomo meg valamelyest mas. pl.: mi ekszijat mondunk, az angol nyelv pedig csak szijat hasznal. ugyanakkor a gyakornoksagon is ezt csinalom, lassan lassan atlepegetem azokat a mechanikai es elektronikai fobiakat, amikhez foggal korommel ragaszkodtam eddig (a szamitastechnika eseten azert mert mindig volt valaki mas aki megoldja, az autoszereles eseten azert mert sosem volt szuksegem ilyesmire)

szomoruarcu Rudival pedig minden ot percben kell egy kicsit jatszani, mert o is egy figyelemzabalo kis szornyeteg.



1 comment:

  1. :))

    állat ez a kutya :DD

    igazi fejlodés megy ott vegbe, ahogy nezem:)

    örülök!

    ReplyDelete