Saturday, March 8, 2014

a kozvetlen barati korunk

eltunni latszik. azokra gondolok, akik itt St Johnsban elnek, akikkel az otthonunkat megosztottuk a "csaladi" vacsorak alkalmaval.

szerencsere a munkahelyeinken lett nehany nagyszeru baratunk az elmult evben (nekem a thrift storeban Bob es Christy, Christyannenek a klinikan Melissa). az elozo munkahelyemrol, a FilmKozpontbol ket baratunk maradt meg (Lisa es Jon), akik szinten remek emberek, de sajnos csak eleg ritkan latjuk oket. a varos masik oldalan laknak mind a ketten.
az utcankban is van harom csalad, akikkel egeszen joban vagyunk, de meg mindig valamennyire kivulallokent szemleljuk az o barati koruket. ezek a Hersey-ek velunk szemben, a Fabik-ek mellettunk es a Lynsky-ek harom hazzal lejebb. mindenhol ket gyerek van, talan ezert is maradtunk a korukon kivul. ettol fiuggetlenul a nyari idoszakban eleg sokat talalkozunk az utcan, illetve a gyerekek rendre atjarnak hozzank.

viszont akikkel kezdtem ezt a bejegyzest, azok a kozvetlen kozeli, de mostanra, vagyis pontosabban erre a nyarra valoszinuleg teljesen kikopo barataink. nem egyszerre, hanem hosszu ido alatt, es kulonbozo modokon forgacsolodtak le. ami igazan fajo ebben, az az hogy ok azok, akik az itteni "csaladunkat" alkottak, akikhez effektive erkeztunk vagy ebbe a kertvarosba. lassuk oket a tavozasuk sorrendjeben.

Noah, Christyanne occse, akik megorult (bipolaris) es mindent illetve mindenkit tonkre akart tenni maga korul, beleertve minket is. 2012 tavaszan lattuk ot utoljara, amikor ki kellett hozza hivnunk a rendoroket es a mental-beteg ambulanciat.


Dings, a kutyank, aki Christyanne legjobb baratja volt 15 evig. o az egyetlen itt, akit sokatok "szemelyesen" ismert. 2013 julius 13-an ment el Christyanne oleben, amikor en magyarorszagon voltam.


Edward, Noah volt szeretoje, kesobb pedig kizsigerelt cukrosbacsija. vele rogvest az elso napjainkban ismerkedtunk meg, majd a kovetkezo evekben, foleg a Noah osszeomlasa alatt olyan kozel kerultunk egymashoz, hogy mind Christyanne, mind en a sosemvolt  batyankkent gondoltunk ra, akivel kolcsonosen megosztottuk az otthonunkat. 2013 augusztus 2-an halt meg, egy verrog miatt.


Liz es Emme, Noah volt csaladja. ok 2013 decemberenek utolso heteben atkoltoztnek St Johnsbol a varos masik vegebe, sokadjara probalva uj eletet kezdeni. sok sikert hozza!


Beth, akit Edwardon es Noahan keresztul ismertunk meg. o az az ir szarmazasu, bulldyke leszbikus csaj, a magas beosztasu programozo az intelnel (a business insider itt ir rola), akirol eloszor csak elvetve beszeltem mert nagyon ovta az identitasat, leven hogy transznemu (kb fel eve coming-outolt). Beth az osszeomlas alatt komoly tamasz mind edwardnak, mind nekunk kettonknek. tobbek kozott o szerezte vissza Rudit a hippiebirtokrol. iden, 2014 augusztusaban fog irorszagba koltozni.


Bryan, aki Noah utan Liz harmadik "na majd vele uj eletet kezdek" pasija volt. osszesen 5 honapot voltak egyutt, majd amikor Bryan elutazott argentinaba masfel honapra, Liz emailben szakitott vele. o lenyegeben ugyanazt az utat jarta be velunk mint Edward: valaki behozta a csaladi eletunk, majd kidobta a szemetre, de mi megtartottuk. Bryan valoszinuleg iden, 2014 oszen megy vissza argentinaba legalabb egy evre.


Katrina, aki Beth "alberloje" es kvazi utanfutoja. vicces lany nagyon, de o is elegge visszahuzodo tud lenne. szeret mokazni, gyerekesen rajongani dolgokert, illetve gombokat gyujteni. neha megsetaltatja nekunk Rudit. linux rendszergazdanak keszul. mellesleg Christyanne szerint a legjobb vegan pitakat es tortakat o csinalja. valoszinuleg el fog koltozni St Johnsbol amint Beth elindul irorszagba.


tehat ket igazan kozvetlen baratunk marad. Rudi es Bogi. illetve...

No comments:

Post a Comment