Wednesday, March 19, 2014

diavetitot?


azt tud nekem valaki szerezni?

(legeloszor arra gondoltam hogy a lesznek majd meselemezeink otthonrol (vuk, magyar nepmesek, ludas matyi, meg mas ilyenek), amiket mar most vadaszok a vaterarol. megnezem mi a kinalat, aztan amibe lehet abba belehallgatok a youtube-on. kokojszi es bobjszat peldaul nem ismertem elotte, de elegge vidam szocrealnak tunik, szerintem meg en is elveznem.


viszont ma este sokadjara, es vegul egeszen komolyan feljott az otlet, hogy akar diafilmekkel is segithetem majd a ketnyelvuseget.

Esmé ket eves koraig nem fog mozgo, vibralo kepernyoket latni, ez az egyik alap nevelesi elvunk. non-negotiable, azaz nem targyalas kerdese. es azutan is csak nagyon lassan fogjuk bevezetni ot ebbe a szornyen addiktiv digitalis vilagba.

megkerdeztem Christyanne-t es o azt mondta, a diafilmek, analog es interaktiv termeszetuknel fogva nem jelentenek problemat. ahogy latom meseket mindenhol (vateran, aprodon, shoplinenon, stb) lehet kapni, sot oktato filmeket is. ami pedig talan meg jobb, ha utanpotlasra van szukseg, az ilyesmit sokkal konnyebb postazni mint a hanglemezeket. illetve fantasztikusan neznek ki!








3 comments:

  1. Egy ilyen kis diavetitot a ferjem is orizget (Bp-en), a leendo gyereknek. Nemreg ismerosunk Vateran vett diavetitot es filmeket is szereztek ott.

    ReplyDelete
  2. ha sikerült beszerezned, küldeni fogok nektek egy filmet az itthoni készletből! én már alig várom, hogy használhassuk!!! egyébként kíváncsi leszek, meg tudjátok-e valósítani a tervet. a laptop és telefon használat már most lenyűgözi Kamillát!

    ReplyDelete
  3. elore is koszi Kati! most ugy latom az lesz, hogy itt veszek egy vetitogepet, a formatumnak ugyannak kell lennie, tekintve hogy 35 mm-es filmrol beszelunk. mindenesetre meg nem tudom hogy mikent, valoszinuleg ebayrol.
    egyebkent a no screen time-ot elegge komolyan fogjuk venni. lenyegeben nem fogunk a kozvetlen kozeleben szamitogepezni vagy telefonozni. azt latom a szomszed gyerekeken hogy mukodik ez, ok 5 es 7 evesek, es a mai napig csak fel-egy ora screen time-ot engednek a szulok. kifejezetten normalis es kedves gyerekek, ok sutottek nekunk anno a bananos kenyeret.
    persze majd meglatjuk hogy mi hogyan fogunk ezzel boldogulni. szeretnek majd a nevelesi elveinkrol irni nemsokara, de jol at kell gondolnom eloszor.

    ReplyDelete