Saturday, January 29, 2011

ma s/nincs inspiraciom irni

inkabb olvasgatok, fokent az egyiptomi tuntetesekrol, probalom megerteni a helyzetet. alairok egy peticiot amiben szolidaritast vallalok a tuntetokkel. es kozben azt gondolom, hogy lofaszt van magyarorszagon diktatura.

persze, a fuggetlen intezmenyek (fokent az alkotmanybirosag es a koltesgvetesi tanacs) kiutesevel, az uj koztarsasagi elnokkel, a lehetseges cenzuranak lila homalyban tartott lehetosegevel, a magan-nyugdijpenzek allamositasaval, a kizarolag fideszes terepen ervenyes nemzeti egyuttmukodessel, az alkotmany allando ujrazasaval, a baloldali ertelmiseg koncepcios perekbe illo megfingatasaval engem is nagyon kiabrandit az, amit a fidesz csinal, de ez nem diktatura - inkabb az affele vezeto uton valo lepkedes szerintem. ami viszont igazan erdekes az az, hogy megis teto ala lehetett ezt hozni az EU reflekotorfenyeben.

es ezen a heten, amikor nem jon ujabb botrany a miniszterelnok haza tajarol, na, ezen meg megorul az egyiptom vezerkar es lekapcsolja az internetet.
milyen szepen rimel ez arra, amit strassburgbol hallottunk?

vajon mi lesz? vajon tenyleg atnyulik ez a felhaborodas hullam az egesz kozel-keletre? vajon miert van az hogy arrafele a atlageletkor nem eri el a harmincat, sot nehol a 25-ot sem? vajon az amerikaiak tesznek majd valami szimbolikusat az utca embereinek erdekeben? vajon tenyleg mindossze egyszer emeltek a minimalberet egyiptomban (havi 14,000 forintra) 1984 ota? es vajon ebbol hogyan taplalkoztak az emberek? talan ennek koze van az atlageletkorhoz?

szerintem ez a het alkalmas arra, hogy szelesebb perspektivaba helyezzuk a nyavajgasunkat es visszafogjuk magunkat a diktatura szo dobalasaval. de csak azzal!

No comments:

Post a Comment