Thursday, March 5, 2015

ma este ugy dontottunk, hogy Rudinak uj

otthont kell talalnunk. erett mar ez az elhatarozas egy ideje sajnos.

masfel eve hoztuk haza Rudit, en akkor teli voltam aggodalmakkal. rengeteg mindentol tartottam. attol, hogy egyszer csak megtamadja majd a macskat, vagy a szomszed kisgyerekeket, vagy hogy nem lesz annyi idonk es energiank ra, amennyit ez a kutya megkivan. Rudi egy nagy aggressziora hajlamos kutya, aki tul keson lett kiherelve, es sokszor rosszul vezeti le a duhet vagy a zavarat. foleg a kis himkutyakat utalja.
tudom hogy a legtobb kepen ugy nez, mintha ki sem lehetne zavarni a fotelbol, de valojaban Rudi egy eros, energetikus, es az osztonei altal hajtott kutya, aki ugy viselkedik mint egy feleves kolyokkutya. allandoan jatszani akar a maga aggressziv, morgos, dominans modjan. ez elegge felelmetes, ha eloszor talalkozik vele az ember.

mikor hazahoztuk, egy ideig nagyon delikat volt a viszony a macska es kozte. parszor utanakapott Boginak, de idovel ez a viselkedes elkopott szerencsere. a szomszed gyerekekkel sem volt semmi gond, bar mindig rajta tartottuk a szemunket. aztan Rudi azt is megszokta, hogy csak naponta ketszer setalunk, azt is csak 20 20 percben. es vegul a hazban is megtalalta a helyet. a kanapen.

minden elfogadhatoan-nagyszeruen ment egeszen addig amig Eszme meg nem szuletett.

Rudi az a fajta kutya, aki egyke gyermeke, szeme fenye akar lenni a csaladnak. aztan hirtelen a masodik, sokadik helyen talalta magat. az egesz telet depresszioban, manipulativ onsajnalattal toltotte, egyre igenyesebb lett, sokszor csak ult es bamult minket akar fel orakon, orakon keresztul is. illetve ami aggasztani kezdett minket, az az, hogy neha furcsan viselkedik Eszme jelenleteben. ugy tunik neha kifejezetten keruli a kozeli kontaktust vele, illetve elhuzodik tole, megfesziti magat, a farkat sem csovalja. mintha probalna turtoztetni magat, a harapas elott

illetve az utobbi idokben Rudi ujbol elkezdett a macska utan kapni, mindenfele figyelmeztetes nelkul. mind a ket alkalom valamelyest a gyermekhez kotheto. ugy latjuk, annyira frusztralja nehany dolog Eszmevel kapcsolatban, hogy egyszeruen elszakad nala a cerna es kicsap az aggresszioja, es jobb hijan a macskat talalja meg.

de mi van ha egyszer Eszmet harapja meg? egy harapas eleg. Rudi boxer es pitbull keverek. most kb 30 kilo. izom es csont es oszton.

unacceptable risk, azaz elfogadhatatlan kockazat. uj otthont kell Rudinak talalnunk.

1 comment:

  1. Az, hogy kerüli a kicsit, az teljesen jó viselkedés. Ha nem tetszik neki a helyzet, és ezért arrébb megy, kivonul, az jó és biztonságos. De a többi leírt infó miatt szerintem jól döntöttetek.

    ReplyDelete