Wednesday, March 11, 2015

nagyon furcsa kozjatek

ez. Rudi ismet itthon van, de nagyon el van kenodve es kerul mindenkit. nem mindig persze, van amikor jatekos es odajon hozzank, de a nap nagyjat kint tolti az udvaron egymagaban. ma peldaul a telek egyik sarkaban huzodott meg dacara nnak hogy szemerkelt az eso. igazabol enni sem nagyon akar idebent.


ezzel meg nehezebb ez az egesz. el sem tudjuk donteni, hogy most akkor hirtelenjeben mindent tokeletesen megertett es megsertodott rank, depresszios lett vagy annyira jo volt ez az elozo hely, hogy mar vissza is vagyik. az teny hogy nem tudta kordaban tartani magat amikor a masik kutya kapta meg az osszes figyelmet a csaladban, de egeszen addig masfel napon keresztul csak futott es jatszott es evett es baratkozott a masik kutyaval meg a csaladdal. akarhogy is nezem, idealis helyzet volt, lehet hogy egyszeruen csak sajnalja, hogy elvesztette ezt. 

nagyon fura egy helyzet ez. feladni a kutyadat, aztan visszakapni? a dontesunk nem valtozik, az otthon biztonsaga a legfontosabb szamunkra, de ettol meg szivfacsaroak ezek a napok. koszonom, koszonjuk a tamogatasotokat. 

5 comments:

  1. Ezen amugy en is tunodtem, hogy hogy foja Rudi megelni ezt, hogy visszakerult hozzatok, ezek szerint nem tul jol... Nem jo ez igy, jo lesz pontot tenni a vegere, Rudinak is jobb lesz!

    ReplyDelete
  2. nagyon fura ez az egesz. eddig mindenki tamogatott minket a dontesben, de tegnap azt hiszem elvesztettem egy baratomat aki egyenesen szamon kert, hogyan lehetek ilyen szar alak. az o meggyozodese az hogy soha nem oke megszabadulni egy csaladtagtol. ezzel szemben mi el kellett hogy tavolodjunk C teljes csaladjatol, azok mentalis betegsegei, eloiteletessegei, rossz viselkedese es vegtelenul kihasznalo termeszete miatt.
    a masik erv az volt, hogy ott a trening, illetve ha nem mukodik, akkor szukitsuk le Rudinak a mozgasteruletet annyira, hogy nem okozhat semmi bajt. igen, probalkozhatnank ezzel, ha lenne idonk egyaltalan barmi hasonlora, illetve ha biznank abban hogy Rudi megnevelheto ebbol a szempontbol. az allatorvos es a menhely vezeto szerint Rudi fajtajaval (pittbull/boxer keverek) ez egy tulzottan gyakori problema akkor amikor gyermek szuletik az otthonban es a kutya elveszti a helyet es szerepet.
    az meg meggyozodesunk, hogy az o erdeke is hogy olyan helyen legyen, ahol megkapja az ot megilleto szabadsagot, figyelmet, idot es energiat. mi ezt nem tudjuk mar megadni.

    mindettol fuggetlenul el kell fogadjam hogy lesznek emberek akik gondolkodas nelkul vagy jol atgondolva elitelnek minket ezert. ez is elegge nehez.

    ReplyDelete
  3. Hat igen, nehez helyzet ez, nyilvan az ember sajnalja a kutyat is, de a legfontosabb megis az, hogy a gyereket ne bantsa, ne legyen olyan helyzet, amikor attol kell felni, hogy mi tortenik, ha a kutya egy masodpercre epp nem tud uralkodni magan - en ugy gondolom, ti eleve jot tettetek azzal, hogy annak idejen Rudit befogadtatok, ez nem volt egy konnyelmu dontes a reszetekrol, a legjobbat igyekeztetek ebbol kihozni. Most a korulmenyek valtoztak, es egesz egyszeruen a prioritasi sorrendben nem osszemerheto a gyerek jolete es a kutyus jolete - es Rudinak is, ahogy irod is, jobb lesz, ha lesz vegleges otthona, ahol annyi idot, figyelmet, szeretetet szannak ra, amennyit o szeretne. A trening egy dolog, az segithet - de ahhoz ido kell, illetve nem minden kutya egyforman fogekony, nem vagyok szakember, de fajtatol, kortol is fugg (gondolom). Az eletter leszukiteset nem latom szerencsesnek, szerintem Rudi mar igy is nagyon frusztralt, nem kell meg egy lapattal erre ratenni. Mindenesetre nagyon remelem, hogy mielobb megoldodik ez a szituacio!

    ReplyDelete
  4. jol latod, csak meg egy szempont itt emlitenek itt. ha a kutya megharapja a gyermeket, akkor el kell altatnunk. szoval nem csak a gyerek epseget, hanem a kutya eletet is kockaztatjuk azzal ha megtartjuk.

    ReplyDelete