Sunday, May 18, 2014

a kasmirbol keszult

puloverek es szvetterek nagyon hamar kilyukadnak. tul finom anyag ez, nem birja a nyujtozkodast, vagy azt amikor kicsit megakad valamin, mondjuk egy hosszu noi kormon. es pont ezert tud Christyanne kasmir cuccokat varrni Esmének. eddig ket darabot sikerult mindossze, azokat is tobb mint harom-negy honappal ezelott.




nagyon sok kasmir cuccot hozok haza munkabol, ugyanis, ha csak egy pici lyukat is talalunk rajta, akkor az eladhatatlan. hogy teljes legyen a kep, el kell azt is mondjam, hogy ha egy ruhadarabon barmi gond is van (szakadas, lyuk, kisebb nagyobb folt, legyen az kimoshato, vagy kimoshatatlan, ha buzlik, esatobbi, esatobbi), akkor azt betesszuk egy zsakba es a soforok elviszik egy rongy-keszito gyarba, ahonnet ezert valami minimalis penzt kapunk. hetente korulbelul 300 kilo ruhatol szabadulunk igy meg.
a masik opcio pedig az, hogy az alkalmazottak megvasarolhatjak ezeket a darabokat 20 centert, azaz 50 forintert. ez egyebkent a ruhakon kivul a tobbi "puha" termekre is vonatkozik: cipokre, agynemure, vasznakra, ovekre, nyakkendokre, kalapokra - lenyegeben mindenre, amit az ember folvenne magara.

szoval masfel eve hordom haza Christyannenek a kasmir cuccokat azzal a cellal, hogy osszezsugoritjuk oket (forro vizben kimosva, aztan a megszaritva a szarito centrifugaban). ezt itt feltingnek hivjak, azaz filcesitesnek. most korulbelul ennyi van felreteve feldolgozasra.

1 comment:

  1. Szépek ezek a babaholmik, Christyanne nagyon ügyes!

    ReplyDelete