Tuesday, April 1, 2014

akarhogy keresem a remek magyar hanglemezeket,

sajnos csak nagyon keveset talalok, ami az en izlesemet kielegiti. azt hiszem nekem a 90-es es a 2000-es evek kacatpopja, balkandiszkoja, K-Europai elektro-bossai jonnek be. pont az az idoszak, amikor egyaltalan nem nyomtak lemezre semmit. elotte ment a rokk, ment a metal, ment a konnyed tanczene meg a cseh tamas lemezre, mostanaban meg nehany kivetelesen jo helyzetben levo zenekar (kiscsillag, 30Y, hooligans, peterfi bori) preselt ki egy-egy lemezt, de ahogy hallgatom oket, vagy indifferens maradok, vagy egyenesen felhuzom magam azon, hogy ezeknek a profiknak ennel felnottebb, erettebb, komolyan vehetobb zenet kellene mar csinalniuk, nem pedig ilyen olcsosagokat.

hianyzik az hogy az amorf ordogok nem adott egy hanglemezt sem, hogy a colorstar sem, hogy masfel sem, hogy a quimby sem, hogy a belga sem, a parno graszt sem, a beshodrom sem, hogy a kispalnak csak az elso albuma jelent meg lemezen, es hogy az a ket korai orom lemez ami ilyen formatumban megjelent, na az meg borzasztoan draga.a timur lenkrol meg ne is beszeljunk!

akarhogy keresek mindenhol (ebay, vatera, discogs, laci bacsi lemezboltja, lemezkucko.hu, neon music hungary, aprod.hu, stb), egyszeruen nem talalom azt ami igazan megmozgatna, amit buszken mutatnek Esmének, hogy tessek lanyom, ez itt karakteres, csak rank, magyarokra jellemzo zene, ebben benne van valami, egy minoseg, egy erzes, ami (legalabbis szamomra) kifejezi a magyar kondiciot, hogy mit jelent ide tartozni.

mindezt persze be tudom majd potolni idovel majd digitalis eszkozokon, de nagyon sajnalom hogy csak es kizarolag azon. milyen szivesen porgetnem a lemezjatszon peldaul a dunantuli slagert:



vagy a varjut

No comments:

Post a Comment