Wednesday, November 6, 2013

Christyanne munkahelyen meg mindig

vannak komoly problemak, de igazabol mar joval viselhetobb es managelhetobb a helyzet mint fel evvel, vagy egy evvel ezelott. a hiszterikus es kartekony elozo managert kirugtak meg juniusban. a klinikan a foorvoson kivul 4 masik orvos es nehany rezidens dolgozik, negy masszor, ket akupunkturas, es ket nover. ezek kozul azok, akiknek egyutt kellett dolgozniuk Sammel, a managerrel, mind ki voltak mar bukva ra. rendre kenyelmetlen helyzetbe hozta a pacienseik elott, leterelte a kerdeseiket, kereseiket, hetente haromszorszor jart be nehany orara, esatobbi, esatobbi... rettenetesen un-professzionalis modon viselkedett. viszont mindezt el tudta titkolni a foorvos elol, aki egy egyebkent is rettentesen elfoglalt ember, a sajat bizniszet (ugyanis o a tulajdonos) meg abszolut keptelen kormanyozni.
szoval nem lehetett tul nagy megeleptes Samnek, hogy kirugjak, vagyis megis az volt, hiszen ha evekig minden fennakadas nelkul ugy jarhat dolgozni mint egy nyugos es hisztis 12 eves, sot ezzel meg keres is 22 dollart orankent (ami itt, Portlandban, a mi retegunkben igen komoly penz), akkor nyilvan hidegzuhanykent eri az embert, amikor a fonoke (aki elol, ahogy mondtam, ezt el tudta titkolni) egyszer csak behivja egy meetingre, es kirugja.



az egy nehez idoszak volt, ugyanis Sam, aki amugy is egy manipulalo, elkenyeztett, egyke gyerek egy gazdag orvoscsaladbol, nincsen hozzaszokva hogy masok beleszolnak az eletebe. botranyos tavozas volt.
mindenesetre szerintem ne panaszkodjon, hiszen az alatt az ido alatt, amig manager volt a klinikan es fulltimeban kellett volna dolgoznia, megcsinalta egy mesterszakot, illetve legutobb meg egy krosszmotoros tanfolyamot is (aztan termeszetesen az anyjatol kapott is egy sokmillios motort). szoval azert nem jott ki tul rosszul ebbol a helyzetbol.

kozben Christyanne-t tartja termeszetesen felelosnek a helyzetert, akit o es a fodoktor (dr Milner) egyutt kertek fol meg aprilisban hogy vegye at Sam helyet, mert nincsen tul jo helyzetben a klinika es ugy fest ez lesz a legjobb kovetkezo lepes. ez meg is tortent, de aztan Sam megis megtartotta a helyet, vagyis inkabb a fizeteset, illetve a kenyelmes beosztasat. majd, ahogy irtam par honappal kesobb elpattant a hur es jott ez a regota vart konfrontacio.

itt mas a munkahelyi kornyezet es professzionalizmus mint otthon. nagyon nehez kirugni valakit, foleg ha az a valaki mar evek ota dolgozik neked, sot o az uzleted managere, azaz senki nincs folotte a tulajdonostol eltekintve (dr Milner), azaz senki nem tehet rola panaszt, senki nem szolhatja meg a munkajat. senki nem dokumentalja a viselkedeset, illetve azt hogy hogyan szol a paciensekhez, az orvosokhoz.

amikor Christyanne manager lett tavasszal, megvaltoztak a korulmenyek, meg annak is dacara hogy egyszerre ket (vagyis inkabb masfel) manager volt ott. megemelkedett az elvart munkehelyi szinvonal, es az orvosok is kicsit batrabbak lettek. az addigi "semi-abusive work situation" kezdett megvaltozni. az ilyenbol pedig nehez kijonni, en is tudom, a magic boys forgatasa alatt pontosan ez volt velem es Nikolai-jal is a helyzet. mellesleg, Sam no, azaz Samantha.

es itt az extra erdekesseg. a ket masik recepcios, Jeremy es Clairice nagyon kozel vannak Samhez ugyanis iskolas baratai. a lojalitasuk meg akkor is megkerdojelezhetetlen, ha emlekezteted oket, hogy milyen borzasztoan kinos es kenyelmetlen volt minden ora, amit Sam az irodaban toltott veluk. en amennyire ezt lattam, csak hisztizni jart be, csak baszogatta foleg Jeremy-t (jellemzoen teljesen alaptalanul). itt szinten a magic boys jut eszembe, illetve szinten az angol kifejezes: being a whipping dog to someone. en is ez voltam Nikolainak, tudom mennyire beteg egy helyzet az ilyen.

aztan egyszer csak kirugtak Samet. ami nekunk, Cnek es nekem nagy lelegzetvetel volt, mert a helyzet az hogy szinte minden este errol vitaztunk es allandoan noszogattam ot, hogy muszaj masik munka utan neznie, mert ez igy tarthatatlan.

No comments:

Post a Comment