Saturday, January 21, 2012

politikai jellegu iras

ne olvasd el ha kerulod, utalod, faraszt, stb.
azt hogy ma 100ezren vagy akar joval tobben is voltak budapesten a kormany mellett tuntetni talan nehez megemeszteni azoknak, akiket rettenetesen rosszul erintett az elmult masfel. most ugy tunik sokan vannak mind a ket oldalon es ideje volt, hogy az egy evnyi ellendemonstraciok sorozata utan a fidesz tabor is megmozgassa az izmait. dani ezt mondta korabban, es hallgatolag egyet is ertettem vele, hogy lehet szivozni egy ilyen kezdemenyezessel, de haszontalan, hiszen tovabbra is a fidesznek van a legnagyobb tamogatottsaga az orszagban. mindegy ki vezeti a menetet, mindegy milyen cimszoval. 
bar nem bekemenet volt, maximum bekesmenet. folosleges azzal vakitani barkit, hogy az emberek kompromisszumra hivas vegett jelentek meg, vagy osszmagyarsagi olelkezes celjabol. 

en ezeket a kovetkezteteseket merem levonni a mai megatuntetesrol:
- a fidesz politikajanak igenis vannak haszonelvezoi, van akiknek jobb lett az elete, vagy legalabbis nem lett rosszabb az elmult masfel evben. es nem is latjak borusan a jovot.
- ettol fuggetlenul nyilvan mindenkit erint a 430 forint koruli benzin, a rendszamtablak lecserelese, a nyugdijakkal valo baszakodas, illetve sokakat az egykulcsos adorendszer. megis, az emberek nagy resze az erzelmeik alapjan valaszt politikai partot, es mivel valtozni, valtoztatni kevesen szeretnek, inkabb buszken kitartanak mellettuk vegsokig, elfolytva az esetleges kritikat. "azelmultnyolcev"re pedig meg mindig ra lehet kenni az egeszet, sot ez valoszinuleg a ciklus vegeig ki is fog tartani. ujbol meg kell jegyezzem, (en is melysegesen elitelem az mszp kormanyzast eltekintve a bajnai gordon egy evetol)
-  a fidesz tabor sertett es duhos elegge mindenki masra, annyira hogy kritikatlanul kiall barki moge menetelni. ezt nem a sajat gondolatom, hanem a nivo-n olvastam. itt. mellesleg nagyon szimpatikus iras, kulon orom, amikor a politikai paletta masik oldalan talalok valakit akit szeretek olvasni.
- viszont nem is erdemes tul nagy jelentoseget tulajdonitani ennek a tuntetesnek. majd ha otodszor, vagy hatodszor, ha egy vagy ket ev mulva is meg tudjak ugyanezt csinalni, akkor igen. ma kritikus tomeg volt, ellenben a kormanyt kritizalok tomege folyamatosan epul az elmult egy evben. a kettot szerintem csak szamokban osszemerni ostobasag. 

lenyegeben szerintem az derult ki ma, hogy meg ha a kozvelemeny kutatasok szerint meg is gyengult a fidesz, egyelore nincs itt az ideje annak hogy tartaniuk kelljen egy lehetseges kormanyvaltastol. masfel evnel tobb kell ehhez, ha egyaltalan megtortenik majd. akarmennyire is manipulaltak a szamok (szervezok szerint egymillio, a belugy szerint negyszazezer, szerintem mondjuk valahol szazotvenezer korul) (akar berdemonstralokkal vagy azok nelkul), azt el kell ismerni es hogy mervado tomeg volt ma budapesten. a demokracia pedig, amit annyira vissza akarunk kapni arrol szol, hogy mindenki szolhat es mindenkit meghallgatunk, meg ha kozben viszket is a tenyerunk.

No comments:

Post a Comment