Sunday, January 15, 2012

politikai jellegu iras

ne olvasd el ha unod, gyulolod, kerulod, stb. ettol en meg leirom.

nem tudom mi tortenik az lmpben. bar amennyire a morzsakbol ki tudom ezt venni a schiffer konkret politikai okokkal, a masik ket kepviselo pedig szemelyes indokkal tavozik a szamomra egyelore leginkabb vallalhato magyar part padsorabol. azt latom magam is es szerintem ti is, hogy szelmalomharc, az ami a most a parlamentben zajlik. nem volt eleg a ketharmados tobbseg (ami amugy is megszavaz mindent, amit orban viktor ohajt), par hete a fidesz effektive kiiktatta a parlamenti vita funkciojat. most mar tenyleg teljesen folosleges bejarni dolgozni, az egypart-rendszer betonba van ontve. nem csak az mindegy hogy mit mondanak az nemzet partjanak kritikusai, hanem megszolalni is folosleges. ebbol fakadoan megertem, hogy kaufer virag es javor benedek ugy latja nincs ertelme tonkretenni az eletuket ebben az extremsportban, hiszen eredmenyre lenyegeben nem szamithatnak.

ami schiffer andrast illeti, meg nem tudja senki sem pontosan miert lep le, varjuk meg amig o maga jelenti be. mindenesetre ha igaz hogy azert mert elkepzelhetelnennek tartja tovabbra is az mszp-vel valo egyuttmukodest, a part tobbsege pedig elkepzelhetetlennek tartja a fidesz megszorongatasat/megbuktatasat az mszp nelkul, akkor ez egy nagyon erzekeny pont. en ebben teljesen egyetertek vele, szerintem az mszp-vel egysegre lepni erkolcsi kudarc. vagy a dk-val ha mar itt vagyunk.



ennek a videonak a ketharmadanal hangzik el, hogy amig Gyurcsany Ferenc nem vonul vissza, es nem pozol az ellenzek arca-, szimbolumakent, addig nem lesz kormanyvaltas. teljes mertekben egyetertek ezzel. bar ha lenne benne barmilyen gerinc is, akkor mar oszod utan lemondott volna. ezzel szemben ugy tunik schiffer andras a partja hitelessegenek megrongalasa nelkul tud tavozni, es ez szerintem nagy dolog. legalabbis egyelore igy tunik a dolog, de hogy mi jon a jovo heten, az majd biztosan vilagosabba teszi a helyzetet.

kozben a jobbik meg eu-s zaszlot eget. ijeszto.

3 comments:

  1. nem a faszt nem tudja senki, bármelyik napilap megmondja: Schifferrel az volt a probléma, hogy nem akart az MSZP-vel/DK-val/Szolidaritással közösködni a jövőben (kicsit olyan, mint 2000-es pártelnöki szereplésében Demszky, aki), úgy képzelve azt (ti. a jövőt), hogy azt az LMP a megértő/csalódott/hónaljukat nem borotváló, fát ölelgető mérsékeltebb Fideszesek és a fiatalok pártja lesz.
    Az MSZP, bár nem nagy párt, még mindig kádergazdag - főleg a médiában - így nyilván minimum kurva fárasztó lehetett, hogy mindenki (MSZP-s és nem MSZP [utóbbiak brahiból] sajtómunkások, véleményformálók) ezzel cseszteti szerencsétlent (majdnem szegényt írtam, LOL) – mint anno Demszkyt, aki szintén kilógott az akkori Pető-Kuncze-Magyar által fémjelzett SZDSZ vezetésből – és álandóan az MSZP-ről, a parlamenti küszöbről és a Jobbikról kérdezi.
    Szépen elfogyott körülötte a levegő, semmi eredmény, megmaradtak olyan pártnak, amelyet mindenki aki él és mozog – ideértve a csecsemőket is – lekommunikált a színről, így ő inkább elhagyta a hajót.

    ReplyDelete
  2. ezek szerint azt gondolod zatonyra futottak, vagyis ahogy latom inkabb azt hogy halva szulettek. meg ha verszegenyen kaptak csak mandatumot, szerintem akkor is ok a legvallalhatobbak a negyes-, illetve most mar otosfogatbol a patkoban.

    az osszbaloldali koalico valid opcio? nem vagyok benne biztos hogy ezt mondod, de a magas hangvetelbol ugy tunik. szerintem meg csufos bukas lenne, mint mondjuk szlovakiaban.

    ReplyDelete
  3. A kovetkezo valasztasokig meg azert eleg sok viz lefolyik meg a Dunan, ugyhogy meg nem kell szerintem egypartrendszert vizionalni, a jelenlegi allapot visszhangjaibol nekem kizart dolognak tunik, hogy a kovetkezo valasztast a Fidesz megnyerje. Akkor, aki jon, az minden bizonnyal visszaallitja a rendet... nyilvan ez lesz a kovetkezo valasztas huzomondata az ellenzeki vonalon.

    ReplyDelete