Wednesday, July 20, 2011

yard sale sight seeing tour

gondoltam vegre felteszek nehany kepet arrol milyenek is a hetvegi udvari-, garazs-, a koltozovasarok, illetve az eseteleges estate sale-ek, azaz egesz lakast kitakarito vasar - ez utobbit jellemezoen akkor szoktak tartani, az ingatlan utolso tulajdonosa is elhalalozik. mig az elso harom teljesen egyertelmu, addig ez egy kicsit bonyolultabb. ezt ugyanis altalaban nem a tulajdonos rokonai tartjak hanem altalaban atpasszoljak a felelosseget egy ugynokseghez. akik precizen bearaznak mindent, az utolso apro csavarig a garazsban es jellemzoen tobb hetvegenen keresztul aruljak az otthagyott portekat. veluk nagyon nem lehet alkudozni, maxumim csak korulnezni eri meg bemenni.
ellenben a tobbi esetben csak szerencse kerdese mennyit kolt az ember. van hogy tisztessegesen bearaznak valahol, van hogy folul van hogy alul araznak. alkudni mindenhol lehet, sot az is elofordul, hogy nehany doboz ingyen cuccot is kitesznek a jarda szelere.
ez egyebkent potencialis bevetel forras is, mivel elkezdtem ertekes konyveket vasarolni, amiket majd eladogatok amazonon, ebay-en, mint ahogy otthon a vateran csinaltam.

szoval altalaban igy nez ki a pentek illetve a szombat. 10kor biciklire fol, 10 dollar a zsebbe, es ha minden jol megy akkor 1kor hazaerek egy teli hatizsakkal, es meg mindig van 3 dollarom.










ezen a harom helyen egybeveve mindossze egy talat, nehany cipoapolo kremet es egy Julia Styles szakacskonyvet vettem.

4 comments:

  1. na végre, hogy megint rólatok (is) szól ez a blog!

    ReplyDelete
  2. teljességgel osztom :) még sok ilyet pls!

    ReplyDelete
  3. ugy ereztem sokszor hogy ha nem macska vagy kutya ugyrol szolt a blog, akkor majdhogynem mindegy volt mirol irok, alig erdekelt valakit. zero vagy minimalis komment volt, en pedig beszelgetni szerettem volna itt (kicsit olyan ez mint a hazam taja, ahova meghivom az olvasot).
    mivel erdektelenseget ereztem (amit konnyu es teljesen evidens ilyen messzirol) ezert is kiserleteztem azzal hogy teljesen uj dolgokat irjak.

    illetve azt is egyszeru bevallani, amikor munkakeresesben van az ember es csak tortenik semmi, akkor nagyon nehez sajat magamrol irnom.

    viszont az iPhone-nak hala mindig tudom fenykepezni ami korulottem van. mint peldaul az oreg fekete a buszon. igazan megbabonazo volt ot latni, ahogy osszekuporodva aludt a buszon ebben a huszas evek szerkoban.

    ReplyDelete
  4. azt akartam mondani ezzel az utolso bekezdessel hogy lesz meg ilyen "ez az en portlandia kalandom" fenykepcsomag egy sokszor :)

    ReplyDelete