Wednesday, June 8, 2011

szinfalak mogotti mindenes.

hat ez leszek en a nyaron. a NW FilmCenter ket honapos gyerektaboraban. Itt.

az egesz ugy indult, hogy a tabor kulonbozo kurzusaihoz asszisztenseket kerestek, akik az oktatok bal es jobb keze, mikozben 15 gyereket probalnak tanitani arra, hogyan kell mockumentaryt, digi videot, animaciot kesziteni, vagy mondjuk hogyan kell kezzel exponalni a 16mm-es filmet. erre jelentkeztem bo egy honappal ezelott. akkor kb le is alltam minden massal, mert ugy gondoltam ha valahol, hat itt az eselyem. vegeredmenyben ennek voltam a gyakornoka negy honapig, itt az ido hogy folvegyenek rendes munkara. ismernek, megbiznak bennem, dolgoztam mar nekik a nemzetkozi filmfesztivalon. szoval minden klappolni latszott.

aztan a jelentkezesi hatarido lejart majus 15-en kezdodott a varakozas. a tabor kezdet junius 20 gondoltam egy ket heten belul behivnak interjuzni. hat nem. tegnapig, junius 7-ig kellett varnom az ertesitesre. idegtepes, hajmeresztes, ketsegbeeses, feladas, minden volt. foleg azert mert nem kaptam egy sor valaszlevelet sem. semmit. se azt hogy behivunk, se azt hogy nem. ez pedig meggyotri az ember idegeit, foleg ha a kvazi haverjai a munkaadok.

vegul mara kertek be egy megbeszelesre, nem interjura, megbeszelesre. ami eleve kicsit gyanus. a reszletekbe menni folosleges (de azt azert elarulhatom, hogy szerintuk igenis megferek a kelet europai film kurzusommal a Portland State University-n, ahol van is kontaktjuk csak meg nem valaszolt - ertsd: erdeklodnek ott a nevemben), a lenyeg hogy nem leszek egyszeru asszisztens. hanem mindenes.

mindenes aki neha asszisztal, aki neha szervez, aki neha pakol, aki neha feltolt, aki neha berendez, aki neha csak eppen takarit. nem teljes hanem fel allasban, mi tobb meg senki sem tudja pontosan mikor, csak azt hogy abszolut nem rendszeresen, hanem ugy ahogy jon a munka. ugyanis egyszerre 4 csoportnyi 10en eves lesz az epuletben minden nap. 4szer 15, az legkevesebb is 60 sipolo bugocsiga. tehat dolog lesz boseggel.

amikor kitalaltuk hogy ide jovunk portland-be, az volt az elso gondolatom, hogy vegre egy hely, ahol van egy filmes suli, ahol relative olcson lehet tanulni. ezt is terveztem. ezennel, a mai naptol szamitva viszont nem diakkent, vagy gyakornokkent, hanem szemelyzetkent gondolhatok magamra, illetve ok ram a NW Filmcenternel. meg ha ez konkretan csak a nyarra is szol, azt gyanitom, ha jol teljesitek (nem kerdes), akkor  ezt konnyen kovetheti egy ujabb megbizas osszel.

ahogy Ellen mondta:
- Well, you came here and dug yourself into the trenches. We like that.
- Yes, and I am planning to stay in the trenches.

es mar csak egy apro reszlet van a teljes kephez. azert engem valasztottak erre a feladatra, mert a kozpont tevekenysegenek minden teruleten kepben vagyok, effektive minden lehetseges feladathoz ertek. megallom a helyem az equipment roomban, mikor felszerelest adunk ki, ugyanigy a vagoszobakban, es az orakon, illetve a moziban is amit mukodtetnek. tehat engem aztan tenyleg lehet rakosgatni egyik polcrol a masikra. ezt pedig Pam mondta: "this is why we think you are a unique candidate for the job".

koszonom mindenkinek aki figyelemmel kiser/kisert eddig, koszonom az erdeklodest es aggodast, nagyon bizom benne, hogy nem lesz meg egy ilyen hosszu szunet ket foglalkoztatas kozott. mert ha igen, akkor tenyleg elkezdek azalatt spanyolul tanulni.

most pedig jon az unneples, Duke-kal.

2 comments:

  1. Ez fantasztikus :-) Gratulálok! Nagyon jól hangzik, nagyon neked való, és nagyon biztató a jövőre nézve! Ezaz!

    ReplyDelete
  2. ezt erzem en is. meglatjuk hogyan zajlik majd le a nyar, biztosan sok minden valtozik majd utana.

    ReplyDelete