Sunday, June 12, 2011

remelem kurva sokat kell egy ilyen telefonert fizetni


ugy negy honapja meg felidegesitett az, amit a Fidesz muvel az orszaggal, ma mar ugy ahogy minden pozitiv elvarasomat feladtam veluk kapcsolatban. olyan mertekben nyesik meg a jogaink amugy sem tul fejlett fajat, ahogy csak a ruszkik tudtak. nem a posztruszkik, azok csak eladtak mindent a talpunk es a fenekunk alol. minekutana mar nincs mit penzze tenni, eljott az ideje hogy az allampolgari jogainknak, esetleg es esendo demokratikus vivmanyainknak instunk keseru bucsut.
no persze nem mindennel van tele a tokom, igazsagtalan lenne ezt mondani. ahogy azt Bernattal is targyaltam tobbszor, nehany szakpolitikai dontesben regen vart progresszivitast latok. az egeszsegugyben mondjuk. ettol eltekintve viszont majdhogynem felek hazamenni. 
mindent buntetnek mostanaban, mindenkit nyuznak. egy rendelet ide, egy rendelet oda, itt egy extra ado, ott egy leepites, meg a nyugdij persze. elkepzeleseim szerint nemsokara keszen lesz a kormanyunk eloallni egy olyan torvenyjavaslattal, ami kimondja, ahany evet az ember fia/lanya a felsooktatasban eltolt, annyi evig nem hagyhatja el az orszagot. es ha megis, akkor szamolni kell vele hogy kirugjak az osszes csaladtagjat az itthoni allasabol, es "spanyol uborka teszter" kozkenyszer munkara fogjak. ellenvetes? ah, az ugyis mindegy, mar zuhan is az akcio ketharmados kalapacsa, bumm, sold. 
mit tesz ilyenkor a szerencsetlen, mindenbol kiabrandult, nincstelen magyar? ha elbukik minden elvarasa az anyagi vilagban? ha rosszabbul el mint negy eve, sot rosszabbul mint tavaly? fogja magat es odaforul a  bimbodzo korszakat elo pszeudo spiritualizmus valamelyik valfajahoz, valogatni van boven kibol es mibol. megszamlalhatatlan spiritual-parazita van kicsiny orszagunkban, es mind a szabo istvanok, es kovacs katik penzet akarja. pokerarcal nyulnak bele konyekig a penztarcankba es kozlik mostantol minden jobb lesz, meggyogyult a veseje, kiegyenesedett az a rakoncatlan gerinc. orokke fog elni kedves baratom!

No comments:

Post a Comment