Saturday, May 28, 2011

jojjen egy kis intro a kedvenc helyi

kuzinomba. ez pedig a bevandorlo mexikoi konyha. nem autentikus annyiban, hogy alkalmazkodtak a helyi igenyekhez, es az alapanyagkinalathoz, de tagadhatatlanul mexikoi finomsag kovetkezik, ez pedig a taco salad. szoval ma, igy nezett ki a terulj terulj asztalkam mikor itt vacsorazott a csalad osszes asszonya es kisasszonya. Emme, Elizabeth, Christyanne es Kathleen, C anyuja. tehat itt a felhozatal:

 kozepen az a sarga szolid es vekony palacsinta forma, maga a taco, ami kukoricabol keszul.

lassuk hogyan keszul:



erre a tacora elsokent a vorosbabos martas kerul 

 aztan az elore befuszerezett rizs

majd a salata 

arra meg az avokado darabkak

majd, hogy megjobban megtoljuk a zoldseget, salsa paradicsony salata

nehany olviabogyo.

lime

es vegul az otthoni keszitesu ontet.
tehat ez Chistyanne adagja.

az enyem kicsit mas, 
jol be van szorva sajttal, es en a zold olajbogyonak vagyok a hive. na ebbol ettem meg harmat. lehet nem tunik tul soknak, de azert eleg decens egy adag. 

5 comments:

  1. Nagyon guszta, de hogy kell enni? Mert a taco az olyan merev, ropogós, nem? Vagy megpuhul a feltétektől? Ha nem puhul meg, nem törik szét ahogy beleharaptok? Ja, és tuti dhal leves recept érdekelne, már próbáltam olyat főzni de nem lett az igazi. Az emailemre átdobhatnád :)

    ReplyDelete
  2. valamennyire megpuhul a csopogos bab reteg miatt. persze igy is minden harapas kockazatos, konnyen talalhatod a cucc felet az oledben. a dhalra kigondolok valamit, lehet, lefenykepezem amikor legkozelebb fozom, ugy megis egyszerubb.

    ReplyDelete
  3. lehet lemaradtam, vagy mi, de a taco-t is Ti csináltátok? és ha igen, hogykelll? :)

    ReplyDelete
  4. without wanting to be contrary, i'll add a few words . . . these were something like tostadas, not tacos or taco salad. Tacos are traditionally made from soft corn tortillas which one fills by hand with any assortment of seasoned beans, meat, fish, sauteed vegetables, cheese, salsa, whatever you want to. For crispy tacos, the tortillas are halfway folded, i guess set in some sort of shape-holding contraption, and deep fried. When we want crispy tacos, we buy these fried tortilla shells and fill them the same way as above. For taco salad, you just make a layered salad like above and crunch up a handful of tortilla chips on top or bottom, as you prefer - and this was a particular white-trash special on school lunch menus in the '80's, not with the lovely fresh ingredients we use now.
    I guess the milagro in Hungary would be to find a real fresh corn tortillas.
    xo/c

    ReplyDelete
  5. Én azt hittem, a végén feltekeritek majd, és minden hozzáadott dolog után egyre nagyobbra kerekedett a szemem, hogy hogyan is fog mindez beleférni? :-)

    ReplyDelete