Tuesday, December 27, 2016

az unnepi heten csak

ketten vagyunk otthon. Christyanne dolgozik, mert be kell potolja a keresetkiesest, amit a havazas es egy megfazas okozott. iskola/ovoda pedig nincsen ezen a heten, meg szerencse hogy nekem karacsonyi szabadsagom van.

ma eloszor mosogatott velem Eszme. de nem csak jatekbol, hanem rendesen elmosogatta a kanalakat, tanyerokat, amiket odaadtam neki. illetve a hutot is kitakaritottok egyutt. volt benne egy csomo minden, aminek jobb helye kerult a komposztos kukaban. nagyon szeret segiteni. szinte mindig, amikor nekiallok valaminek, mar jon is kiabalva, hogy "Help Bapu, help?"

egyebirant mostanaban mar teljes mondatokaban beszel, vegyes nyelven persze. ime a ket legimpozansabb kijelentese.

"boy says chicken cock-a-do-do-do" / "girl says chicken kotkotkot"
(a kakas azt mondja..., a tyuk azt mondja...)

"Juji me go Deep Woods find bonga, find csiga"
(Juji es en elmentunk az erdobe es talaltunk gombat meg csigakat)

tegnap pedig azzal lepett, meg hogy betronolt a bilire, es elkezdte olvasni a magazinjait amik egy karnyujtasnyira voltak. na jo, ez nem meglepo egyaltalan, de az hogy haromnegyed oran keresztul ment ez az mar igen. 


termeszetesen nagyon sokat olvasunk vele, sot mar az is van, hogy o olvas nekunk. van nehany konyv, amit kivulrol tud, es azokat szokta fololvasni. lefilmeznem ezt nagyon szivesen, de a korabbi videokbol gondolom latszik milyen nehez filmezni ebben az idoszakban, ugy hogy annak tartalma is legyen.

No comments:

Post a Comment