Wednesday, December 28, 2016

a melo praktikus resze mellett

kepzem is magam. konkretan a munkakoromhoz foghato anyagokkal. a fonokom biztatott hogy keressek magamnak valmifele szakmai treninget, amivel uj munkakort tud ram szabni, uj titulussal. a helyzet az, hogy csak azzal lehet elore (erts, jobb fizetes fele) haladni az egyetemen, amugy az evi 2% fizetesemelesen tul mas nem jar.

van egy nemzetkozi szakmai egyesulet ami kepviseli professzionalis audiovizualis es informatikai iparagat. ez az Infocomm. 1939 ota mukodik es most nyolcvan orszagban van jelen. az egyesulet tagjai lenyegben AV specialistak, konzultansok, eladok, terjesztok, programozok, vagy eppen gyartocegek (Panasonic, Sanyo, Ricoh, stb.). magyarorszagon nehany vizualis effektus ceg, es egy animacios ceg a tagok peldaul.

ennek az egyesuletnek van egy edukacios szarnya, lenyegeben egy maganegyeteme. lehet online es lehet elo kepzesekben reszt venni. a kurzusok kozt van nehany atfogoi, de a zome nagyon specifikus. pl.: AV Design, AV Matek, AV Adathalozatok, AV Infrastruktura, Digitalis Kijelzok, Kabel Menedzsment, stb.
az online kuruzsokat barhonnan lehet csinalni, az elo tantermesek pedig a vilag minden tajan, Szingapurtol, Mexiko varosig vannak megszervezve, hat-het nyelven.

mivel tul korai lenne azt kernem, hogy reptessen el az egyetem braziliaba egy network kepzesre, ezert az online kurzusokkal kezdtem. tul vagyok az atfogo alapkepzesen, ami harom honapomba telt a munka mellett. most pedig egy CTS (Certified Technology Specialist) vizsgara valo felkeszito kurzust csinalok.ha minden jol megy a kovetkezo par honapban akar el is tudok menni vizsgazni.

egy szo mint szaz, egy legitim, sztandardizalt es nemzetkozileg elfogadott audiovizualis kepesites fele haladok. ebbol pedig baj nem lehet.

No comments:

Post a Comment