Tuesday, February 4, 2014

szoval Rudit jol pofanspriccelte

egy szuperborz amelyikre rahajtott, mikor kinyitottam az ajtot szerda este, hogy kivigyem a szemetet. ugatas, kiabalas, izgalom, minden amit az ember nem akar este kilenckor a napi igazas utan.

eloszor jot rohogtem rajta! soha nem lattam eddig borzot, hat meg ekkorat, es milyen tipikus hogy a lokott kutyam odarohan hozza, aztan megtorpan mert elkepzelese sincs mi a kovetkezo lepes, a borz kozben mar meg is fordult es lovi a let. aztan meg eliszkol a kerites alatt, kozben rudi tovabbra sem vagja mi a helyzet. abszurd helyzet volt, es a kutya kinevetese tokeletes megoldasnak tunt.

aztan a hazon keresztul attereltuk a kutyat a hatso udvarba, amig kitalaljuk mi a kovetkezo lepes. negy masodpercet toltott a lakasban, de meg harom nappal kesobb is erezni lehetett a borz buzt. azt gondolod tulzok? hat nem baratocskam:
masnap reggel a szomszedok is megemlitettek, ugyanis harom hazzal odebb is lehetett erezni (Shaemus egyebkent azt gondolta hogy valaki biztos sziv a kornyeken, es valoban a borz szaga meg a marijuana elegge hasonlo).

na es ez az amibol a kutya egy egesz adagot kapott pofaba. habzott is a szaja vagy fel oran keresztul (komolyan), mikozben mi probaltuk panik uzemmodban kideriteni, mi ilyenkor a teendo. a nepi bolcsesseg azt tartja paradicsomleben kell mosdatni ilyenkor az allatot. folhivtuk Katrinat, akinek van egy nemkicsit idegesito chiwawa-ja (bogi jol le is baszta egyszer, rudi meg megragta, azota nem mutatkozhatnak egyutt) mert nekik mar tobb ilyen kalandjuk is volt. a megoldas:
szodabikarbona + ecet (amiben gazdag a paradicsomle, innen a folklor)

a helyzet az hogy egy tenyernyi kutyaval ez annyira nem para, fogod, kiszorod a szodabikarbonat a gyurolapra, megporgeted benne a kutyat, aztan belemartod egy nagyobb kancso ecetbe (imadom ezt a szcenariot, egyszeruen imadom), viszont 25 kilo szintizta izom es csont eseteben mar nem ilyen egyszeru a helyzet.

szerencsere Rudi jo kutya. beallitottuk a kadba, raparancsoltam hogy maradjon es maradt, aztan elkezdtuk bedorzsolni mindenet szodabikarbonaval, egesz jol turte. de amikor leontottuk ecettel, na azt utalta. az az igazi kihivas ebben hogy persze a fejen kellene dolgozni igazabol, de azt akarod megovni leginkabb, nehogy a szemebe fusson az ecet. es mellesleg legalabb ketszer kell ezt vegigzongorazni.

buszken jelenthetem, hogy a kutyam a nagy helytallo, igazan szolgaian turte ezt a nem mindennapi tesztet (mar persze a helyzethez merten). aznap ejjel a furdoszobaban aludt szerencsetlen, de mostanra ugy tunik rehabilitalodott a megtort kis jelleme. masnap reggel amikor elindultunk a szokasos setankra, majdnem kitort az elso ajton keresztul, hogy most aztan o jol megmutatja annak a mihaszna borznak. olyan feszult volt hogy csak ket utcaval odebb engedett fel, egeszen addig a borzot kereste a levegoben, aki eddigre mar termeszetesen kodde valt.

No comments:

Post a Comment