Sunday, June 23, 2013

azota hogy haztulajdonosok vagyunk

szinte minden hetvegen beledoglok a munkaba. emlekeztetoul: tavaly szeptember kornyeken atvettuk a haz tulajdonjogat elizabethtol, mivel nem akartunk tobb energiat es penz belefektetni mas hazaba, ahol mi csak alberlok vagyunk. akkor padloztunk, lett lefestve a haz, aztan jott a klima, meg a lepcso elmozditasa a haz kellos kozeperol.

iden az eltakaritas a slager. altalaban eljutunk odaig hogy eppencsak kinezunk mar valahogy, amikor erkezik valami borzasztoan idegesito uj feladat. mint peldaul a jarda felszedese. oke, volt produktiv is (az uj keretes agyasok lefektetese).

az idei leghosszabb project eddig ketsegkivul a jarda biznisz utan itt hagyott betontormelek volt. anno Jeremy es en folszedtuk es szepen kupacba raktuk a betont. aztan jottek a munkasok, dolgoztak par napot, mire hazaertunk ott volt a szep uj jarda, amire viszont nem szamitottunk, hogy kiszednek meg egy csomo foldet, azt radobaljak a betonra, aztan amikor vegeztek, a maradek folyekony betont raontik a foldre. elegge pocsekul nezett ki. a szomszedasszony allandoan azzal heccelt, hogy fog szerezni valahonnan egy WC-t, amit a kupac kozepere rak majd, es atkoti piros masnival, hogy igazan jol nezzunk ki.

ketten segitettek megszabadulni az beton egy reszetol. az egyik szomszed, illetve az egyik munkatarsam. osszesen ket tonna betont vittunk el egy beton ujrahasznosito telepre (!). es hogy ezek utan mi maradt? hat ez:



eleg elkeserito, ugye? szerencsere, sok fejtores utan rajottem mit is csinalhatnek ezzek a kupaccal. levihetem a fold ala.

a pincebe. ott ugyanis csak a falak vannak betonbol, a talaj, hat az foldtalaj (oke, a felet letakartak valami faburkolattal). az hagyjan, de nehol a fal hamarabb er veget, mint ahol a talajszint kezdodik, azaz van egy kicsi foldfalunk is, ami tele van ragcsalojaratokkal, azon megy a traffik ki es befele. hat ilyen egy 120 eves hazban lakni. az akkori normak, illetve az azota lezajlott toldozasok, foldozasok nem feltetlenul erik el az ep esz normajat.


eloszor is foltottem a sarkokat apro betontormelekkel, aztan elkezdtem folszedni a fapadlozatatot, arra szamitva hogy lesz alatta nehany tiz centi amit szinten fel tudok tolteni tormelekkel.


hat a legnagyobb meglepetesemre, nem tiz, hanem kb harminc centi mely volt az ureg. ez megnevettetett, hiszen a haz ezek szerint meg annal is instabilabb mint ahogy eddig feltuk, masreszt viszont ez tokeletesen megfelel nekem a beton elrejtesere. innen egy kepriport kovetkezik, csak annyit fuznek hozza, hogy most mar biztosan tudom, utalok betont cipelni.






ket hetvege utan, mar csak ez a pici kupac maradt, amit vegul szinten sikerult lehordanom es felretennem kesobbre. akkora, amikor a padlozat egeszet fol fogom szedni es betomom az osszes lyukat betonnal. mindenesetre ma mar nincsen white-trash betonkupac a haz elott!


-----------------------------------------------------------------------------------

aztan mikor ennek vege lett, elkezdtunk szepen lassan a haz koruli femektol is megszabadulni. eddig csak egy fuvart tudtunk lezavarni az itteni meh telepre, sajnos a tobbire meg nem volt ido/auto. mindenesetre errol is csinaltam nehany kepet, beszeljenek magukert:







ami a kovetkezo korokre marad:
a folihaz ket es fel meteres ivei
(muszaj megszabadulnunk toluk,
ezt most inkabb nem reszleteznem)

egy utcan talalt olajkazan, amit Christyanne occse
sok evvel ezelott cipelt haza, le a pincebe, aztan
azota is ott rohad.  

 illetve ez a ket ures tank.

No comments:

Post a Comment