Monday, March 25, 2013

a jarda miatt kaptunk felszolitast

a varoshazatol. tulzottan fol van toredezve, itt az ideje hogy kijavitsuk, kulonben zalogjogot (lien) fognak kivetni a hazra. nem is csoda, hiszen a jarda igy nez ki kb 10 eve:


annyit meg hozzafuztek, hogy ok megcsinaljak szivesen, nem tobb mint 2200 dollarert... (uszkve 520ezer forint, tudom nem lehet realisan osszehasonlitani az ittet meg az ottat, de azert ez megis egetvero). illetve azt is meguzentek, egy honapunk van ennek az ugynek a rendezesere.

amikor Christyanne felhivta oket, magyarazatot es esetlegesen haladekot kerni, akkor kozoltek vele, hogy az elso felszolitast ot evvel ezelott kuldtek ki! mi sem jellemzobb, Noah, Elizabeth, meg az ingatlan valos tulaja (akitol vasaroljuk a hazat honaprol honapra), tettek ra magasrol.



az egyik szomszed javaslatara megkerestunk egy maganvallalkozot, aki megcsinalja 600-ert, de csak a betonozast. a bontast es annak az eltakaritasat inkabb vegezzuk mi, mert az nem tul nehez munka es sporolhatunk is vele valamennyit. mi tobb az iment emlitett szomszed felajanlotta az utvefurojat es az osszes tobbi fontos szerszamot. christyanne meg rabolintott, oszt hajra!

kozben en errol alig tudtam valamit, csak szombaton valt vilagossa, hogy masnap egy utvefuron fogok pattogni, mikozben probalom feltorni a jardat. hat bevallom beragtam elegge, hiszen soha nem dolgoztam meg ilyen durva szerszammal, 62 kilo vagyok mindossze es legalabb a beleegyezesem esedekes lett volna. ahogy mondjak, a lelki szemeim elott az lebegett, hogy a vasarnap egy kurvara pocsek nap lesz, aminek a vegen majd mehetek megint fogorvoshoz, mert ki lettek razva a tomeseim.

az elso megkonnyebbules az volt, amikor kiderult Jeremy jon segiteni. o C munkatarsa a klinikarol, akivel egyutt korabban az ontottvas mosogatot raktuk be a konyhaban.

a masik megkonnyebbules meg az volt, amikor kiderult hogy a szomszed (brooks) kolcsonadta valakinek az utvefurot, ugyhogy csak az egyszeru, ketkezi szerszamokat tudja odaadni aznapra. kotoro kalapacsot, feszitovasat, talicskat, egy kisebb porolykalapacsot, meg egy betonfureszt gyemantheggyel (lehet ezt felreertettem, de mivel szerencsere nem volt ra szuksegunk, ki sem nyitottam ezt a taskat).
es utoljara, de lenyegeben elsosorban, mivel nem kellett utvefurni, nem volt annak sem akadalya hogy megigyunk ket karton sort.

tehat igy telt a vasarnap:








amint vegeztunk, a szomszed kolykok vettek birtokba a terepet
es kezdek el kovet fejteni a maguk turelmes, de kitarto modjan.

2 comments:

  1. Látom kapod az ívet rendesen. Kitartást! Előbb-utóbb elfogynak a tennivalók. (Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy addigra pont lehet előről kezdeni az egészet. :-) Ilyen csontvázak csak nem fognak örökké potyogni a szekrényből...

    Ugye nem kellett az egész járdát felszedni, csak azt, ami össze volt törve? Ahogy néztem az "csak" 4-6 lap lehetett + a feljáró. Mit tadtatok csinálni a sittel? Gondolom azért is legombolnak majd egy valag pénzt. Vagy aki az új járdát csinálja ennek is gondját tudja viselni?

    Nagy respect, hogy tudod csinálni a coursera-t... én a sok meló miatt teljesen leálltam vele. Erika viszont egy olyan élettanos kurzust csinál (Duke egyetemi oktatók tartják), hogy hetente több előadás 8 héten keresztül, és olyan alaposan elmondanak mindent, hogy annak ellenére komoly problémái vannak az anyaggal, hogy ő is biológusként végzett.

    Szóval erőt, egészséget, aztán, ha minden tennivaló elfogyott, akkor ruccanjatok le hozzánk nyaralni egy kicsit!

    ReplyDelete
  2. koszonom Dani, abszolut jol latod a helyzetet, hullanak az olunkbe ezek a random de egyre nagyobb projektek.
    12 lapot szedtunk fel, meg a jardafelhajtot, amin az auto jon be az udvarba. nem volt annyira veszes mint gondoltam elsore, de ebbe nagyon is beleszamit, hogy nem volt szuksegunk a jackhammerre.

    a courseraval nehezen megy most, tenyleg minden idomet ra kell szanni. szerencsere mind a ket kurzus amit most aktivan csinalok (modern vilagtortenelem, modelgondolkodas) nagyszeru es rengeteget ad a gondolkodasomhoz. viszont nincs idom csinalni az eppen most kezdodo python kurzust, egyszeruen keptelenseg lenne tobb idot felretenni erre. illetve ahhoz hogy az ember programozast tanuljon, szerintem nagyon fokuszult es minden mas tennialotol mentes idot kell raszanni. nem lehet azt ugy hogy egy orat ma, ket orat holnap. vagy legalabbis en meg nem tartok ott. es foleg akkor amikor ilyen projektek jonnek elo a semmibol rossz dontes lenne belevagni. csak tepnem a hajamat miatta.

    fogunk menni hozzatok, ez ketsegtelen!

    ReplyDelete