Saturday, November 20, 2010

megint egy nem konnyu kezdet

mivel most tarsasagban vagyok (negyedmagamnmal egy whisky koktel es egy kb masfel meteres plazma tv koze szoritva) ezert ma este meg nem tudok tudok mesleni rendesen. mar csak azert sem mert tul sok izgalmas dolog tortent already. azert nehany fajsulyosabb dolgot muszaj megemlitenem.
ma ettem meg a negy es feledik burritomat a hat nap alatt. jovo heten atvaltok majd quesedialla-ra, aztan lehet hogy hetente mindig mas szeletet probalom ki a nagyszeru mexikoi kuzinnak.
ma egyebkent festunk, meghozza a foldszint padlozatat, errol mindenkeppen teszek majd fol kepet, bar nem az eredmeny, hanem az eredeti allapot erdekes igazan. anelkul hogy tul sok mindent felfednek a lakasunk botranyos allapotarol es most csak annyit arulok el hogy Elizabeth (Noah elettarsa, aki a lakasban korabban uralkodo kaosz egeszeert felelos) anno tobbszor is atfestette a padlot idegesitobbnel idegesitobb szinekre, mindezt ugy hogy a lakas tele volt butorral. ahelyett hogy ezeket elpakolta volna a festes idejere, egyszeruen csak korbe-festette oket. ennek fenykepes bizonyiteka holnap erkezik.
es meg egy dolog. a suto olyan rossz allapotban volt hogy meg kellett szabadulnunk tole. Elizabeth ugyan hivatalos takaritokent dolgozik, de otthon sosem tudott rendet tartani, igy a konyhat sem tisztitta soha -> a suto falan evek ota epult egy vastag, odaegett zsir reteg, amit eltavolitani mar csak a zomanccal egyutt lehetett volna. plussz befeszkeltek az egerek is, amit ugyan kitisztithattunk volna (ezt megtanultuk otthon), de ezek a kis nyavajasok pillantok alatt visszakoltoznek. tehat igy talaltuk a sutot: amint bekapcsoltad buzlott az egerszartol, es csopogott benne a szalonnazsir. C-t ismeritek, gondolom senki nem lepodik meg rajta, hogy az elso lendulettel repult ki a suto az utcara.
ma, szombaton valasztottunk tuzhelyet egy ujrahasznositott haztartasi felszereles boltban. azt hiszem ez mar meg is magyarazza a negy es fel burritot, ugyanis ezen a heten a lakasban az egyetlen etelkeszitesre hasznalhato eszkoz egy nyavajas kenyerpirito volt... meg teahoz sem tudtam vizet forralni, de mindez megvaltozik jovo hetfon! egyebirant egy gyonyoru, kicsit retro kinezetu, elektromos tuzhelyet vettunk 150 dollarert, ami azt hiszem nem egy rossz uzlet. mennyibe kerul egy tuzhely otthon? elkepzelesem sincs.

es hogy mi tortent ma? hat, a helyi magyar kozosseg filmvetitesen voltam ismerkedni. de errol kesobb, unatkozik a koktelom.

1 comment:

  1. nem is meséltél a mexikói kuzinról, akiből falatoztok :))

    egy tűzhely itthon jóval drágábbra jön ki, csakúgy, mint bmeyik egyéb household appliance vagy bármi, ami elektromos goody. Az persze egy másik, terjedelmes bejegyzés tárgya lehetne, hogy ez hogyan és mint alakult ki, de így van!

    amúgy használtcikkek boltban lehet, h közel ugyanennyi lenne....

    a körbefestés, az nagyon vicces!!! ilyet! mi is kifestettük a szobát épp, csakúgy, mint sokan mások a bérházban, úgyhogy lehet ez egy ilyen tisztulós, megújulós időszak volt:)

    ReplyDelete