Sunday, November 21, 2010

az elozo posttal

nagyon eloreszaladtam.

a lakas ahova koltoztunk Noah, Elizabeth es lanyuk, Emme otthona volt majd egy evtizeden at. itteni mercevel nezve ritka oreg lakas, amolyan fisherman cabin, azaz halaszkunyho az 1870es evek kornyekerol. ez ket fontos tenyt hoz magaval:
- Portland kb. olyan idos varos, mint a mi borospincenk. 1850ben mindossze 800 lakoja (telepese) volt, ma a kulvarosokkal, kertvarosokkal, csatolt telepulesekkel egyutt kb masfel millio. egy ilyen csatolt telepules St. John's amit anno egy James John nevu remeterol neveztek el (A verzio: azert lett szent mert nagyon segitokesz, kedves, de ugyanakkor felrehuzodo volt, B verzio: mert nem jart bordelyhazba kurvazni, ami kb a norma volt ekkor)
- a lakas ici pici, fabol van es rengeteg felujitason ment keresztul.

ugyan a padlot hoszigeteltek nemreg hozzaerto szakemberek, azok a felujitasok es karbantartasok amiket Elizabeth vegzett, jobbara kontarmunkak voltak. ime nehany kep a korabbi festesekrol:



ne ertsetek felre, mindez nem baj! nem panaszkodom, csak a helyztetet ismertetem.
a lakas adottsagaibol kovetkezoen, ez nem egy draga hely (600$ plusz rezsi, ami kb 800$ra jon ki egy honapban ->180,000 Forint) (osszehasonlitaskeppen Londonban a Cadogan Terrace-i viktorianus hazban egy szobaert fizettunk 900 fontot fizettunk, ami kb 300,000 forint). egy masik fontos tenyezo, hogy Dings nagyon szivesen van latva, nem kell erte kulon fizetnunk. harmadik: nem volt kaucio. negyedik: a fo munkalatokba vagy beleszallnak Noah-ek anyagilag, vagy a lakas tulajdonjogabol fogunk kapni egy adott reszesedest. otodik: ez a pici lakas teruleteben nekunk tokeletesen eleg. en ugy latom hogy sok takaritas utan (mert a lakason kivul rengeteg szemet van sajnos) kb par honapon belul nagyon otthonos lesz ez tortelmi halaszkunyhot.




3 comments:

  1. frankÓ!!!

    ügyesek vagytok!

    az durva, hogy ott van ilyen "részesedés a tulajdonjogból" :O (lehet iyen itthon is van, csak nem tudni róla?? (persze kétlem..))

    a második kép az minek a helyét jelöli? állófogas, vagy mi? (ebből lehetne kitalálós játékot indítani..:) azt látom, h nem a gurulosfotel, mert az 5tlábú....;)

    ReplyDelete
  2. Szerintem asztal lehet.
    Csak most kezdtelek olvasni, örülök, hogy épségben megérkeztetek! Puszi C-nek!

    ReplyDelete
  3. :) koszonom! valoban egy dohanyzoasztalnak a helye a masodik kep.

    ReplyDelete