Friday, December 5, 2014

Bogit

el kellett vigyuk orvoshoz mert nagyon megviseltnek tunt ezzel az osszel. allergias a bolhakra, es jo par bolhariaszto, taszito szerre is. ugyhogy a szpep szorzete alatt magyon sok kisebb nagyobb sebe volt mar. illetve ugy tunt, hogy valami idegrendszeri baja is lehet, mert egyre furabban kezdettt jarni. es ha mar itt tartunk, gondoltuk kerhetunk egy feregvizsgalatot is.

ez utobbi negativ lett szerencsere, a macskaneurologia meg gyerekcipoben ja, ugyhogy ezen a teruleten semmi ujat nem tanultunk. a bolhakra viszont kaptunk ellenszert, tobbet is. lefurdettuk egy eros szagu samponban meg aznap este, kifesultuk a szorebol a megazas utan ideiglenesen megbenulo bolhakat, illetve adtunk neki egy felirt gyogyszert is, amit ellenkezes nelkul fogyasztott el. ezutan pedig onszantabol szanatoriumba vonult. a helyzet ugyanis az volt hogy egeszen eddig, alig tudtuk becsalni, sot volt olyan is hogy egy egesz ejszakat kint toltott. ez azert rizikos mert errefele elegge sok a mosomedve, akik csirkekre es mas kistestu allatokra vadasznak. felboritjak es szetturjak az ember szemetesladajat, es olyan ugyesek a mancsaikkal, hogy siman kinyitjak a reteszt a csirkeolon. a szomszedunk igy jart, ket reteszre zarta a ketrecet, de reggelre csak veres cafatokat talalt.

ezert aggodtunk minden este amikor bogi nem akart bejonni. viszont a vizit utan bevette magat egy dobozba a futotest alatt es harom hetig szinte ki se mozdult onnan. nagyon orultunk annak hogy maga dontott igy.

ami viszon rossz hir nagyon, az az hogy valoszinuleg nehany fogat ki kell huzni. nem illeszkedik pontosan a felso fogsora az alsora, es sok sebe, illetve rothadas van a szajaban. mondanom sem kell, persze hogy a hatso, rago fogakrol van szo.

itt draga mulatsag az allatorvos, mar az elso vizit + kethavi gyogyszer is 160 dollar (40,000 forint) volt. viszont ha tenyleg ki kell huznunk a fogait az kb 1200 dollarba fog fajni. ez 300,000 forint. viszont ha nem lepunk, akkor csak roszabb es dragabb lesz a helyzet.

ami a penznel is sokkal jobban aggaszt, az az hogy gozom sincs hogyan  fog enni ezutan. Christyanne pont most vitte a masodik vizitre, en itt ulok a kanapen Eszmével a kezemen, aki a reggeli szundikalast tudja le eppen, es fel kezzel gepelek. kicsit aggodva varjuk hogyan tovabb.

2 comments:

  1. Nálatok olyan nincs esetleg, hogy azt a menhelyet, ahonnan hoztátok, megkérdezitek, nem tudnának-e segíteni a költségek lefaragásában? Pl lehet, hogy az ő állatorvosuk "anyagáron" elvállalja.

    ReplyDelete
  2. sajnos nem megy ez itt. a helyzet az hogy elegge nagy kaliberu menhelyunk van itt, evente kb 10-11,000 allatot adoptalnak ki. van egy diakkorhazuk, ahol minden egyes kutyan, macskan, egeren, ragcsalon, stb, elvegzik az ivartalanitast, oltasokat, nehany alapveto egeszsegugyi vizsgalatot, illetve betegseg, baleset eseten a szukseges beavatkazoasokat, amig az allatok bent vannak a menhelyen.
    amint viszont kikerulnek onnan, mar az uj gazdara vannak bizva teljesen. igazabol ilyen nagy volumenu orokbe adasoknal nem is mukodne az utolagos egeszsegugyi szolgaltatas sajnos. meg hat Bogi mar negy eve van nalunk, ha ket honapja lenne, akkor talan mas lenne a helyzet.

    egyebkent itt a menhely cime:
    http://www.oregonhumane.org/
    van egy petcam is a kiscicak kulonszobajaban, ott lehet jatszani is veluk, ugyanis nem csak azt iranyitod, mit nez a kamera, hanem hogy melyik jatek mosduljon meg.
    http://www.oregonhumane.org/adopt/pet_cam.asp

    ReplyDelete