Wednesday, September 5, 2012

ha osszeadom a max osszeget

mind a harom hitelkartyarol, amit eddig kaptunk valamilyen modon, (csak egyet igenyeltunk a masik ketto ajandek volt), akkor most ott vagyunk hogy kb 20,000 dollart vehetnenk fel hitelre. ez negy es fel millio forint.

mindezt pedig azert mert minden honapban rendesen fizetjuk az alberletet, a szamlakat, sot meg felre is tudtunk tenni kb 1500 dollart a majdnem ket ev alatt. egy es fel (vagy inkabb negyed) fizetesbol. kozben meg vasaroltunk is, be is ruhaztunk es kezdunk tisztessegesen elni. persze, amint nekem is lesz egy tisztes munkam, ez megjobban fol fog porogni, sot akar majd haza is repulhetunk valamikor latogatni.

ugyanakkor ami ebben az egeszben bosszanto, az hogy semmi tobbet nem tettunk, mint iszonyat takarekosan gazdalkodtunk, vigyaztunk minden egyes centre, hogy hova ment es csak az elmult fel evben kezdtunk el nagyobb dolgokra kolteni. erre itt van rogvest harom hitelkartya, ami az elso evben 0%os kamattal bir, azaz azt fizetjuk vissza amit felvettunk semmi mast, es egy akkora osszeg penz, mint egy kozepes eves kereset.

kierdemeltuk ezt? nem, szo sincs rola szerintem. adosaggba akarnak hajtani minket? ezt mar inkabb.

oly mertekben el van itt adosodva a tarsadalom nagyja, hogy azt latni is borzaszto, kb igy kezdodik, mint most nalunk, aztan az ovatlan vasarlo elkezd kolteni es mar csak azt veszi eszre egy-ket ev mulva, hogy a havi keresete pusztan az adossag torlesztesere megy el, felretenni mar nem tud semmit. aztan pedig jonnek a szemelyi csod-eljarasok, kilakoltatasok, stb.

bosszanto.

No comments:

Post a Comment