Wednesday, September 26, 2012

es mar adjuk is el az autot,

mert teljesen kikeszultunk attol, hogy mukodott masfel hetig, aztan egy honapig oda vissza ingazott a szerelo es a lakas kozott.

amikor C megvette, hat mi tagadas, impulzivan vasarolt. olcso volt, kiprobalta, ment is mint a szel, elsore indult, minden rendben levonek tunt. mindenesetre a srac, akitol vette ajanlott egy szerelot (a latin amerikai szarmazasu Armandot) hogy nezessuk meg vele, hatha ki kell valamit javitani rajta. a helyzet ugyanis az volt, hogy ez srac akitol vette C az autot barterbe kapta a sogoratol, de nem volt mar helye az udvarban a tobbi mellett.

csak cimszavakban tudom leirni, mik kerultek javitasra, vagy kicserelesre ezota: vezetekek, izzok, akkumlator, benzinpumpa es a benzinszuro, kipufogo, a kipufogocsonk, gyujtogyertyak, elosztofedel es annak a turbinaja, a termosztat es a biztositekdoboz, ugyanis az egyik beleolvadt, amikor kicsereltuk az akkumulatort. ezen kivul meg a karburatort kellen ujraepiteni, de most mukodik annyira, hogy ne akarjunk hozzanyulni. konnyen, lehet hogy nem a helyes szavakat hasznaltam az iment, de csak ennyire tud segiteni nekem a sztaki.hu.

armando tenyleg jo segitseg volt, sok mindent egesz olcson, vagy egyenesen ingyen usztunk meg vele. christyannenak altalaban szerencseje van a szerelokkel, ezt mar mondta korabban is, de en csak most latom. kb 700 dollart koltottunk a kocsira, ugy 1100 dollar erteku munkalatokart.

viszont eljutottunk vele oda, hogy ujabb 700-at kellene beleolni ahhoz hogy minden rendben legyen. legalabbis ez armando sejtese, ugyanis nagyon el van kopva az ekszij (ha jol ertettem). ennek a cserejehez viszont szet kell szerelni az egesz motort, meg valamiert el kell menni egy rendes uzletbe is, ahol csinalnak valamit, ami 250 dollar es enelkul nem megy. no hat en ilyen latvanyosan nem ertek ehhez az egeszhez, ujbol csak varom hogy a nyavajas auto eltunjon az udvarbol.
eloszor 2200 dollarert adtuk fel a hirdetest. egy komoly erdeklodo volt. most levittuk 1950-re es negyen is erdeklodtek azonnal. armando es christyane szerint kb 1850-et az auto most, de talan valaki elviszi 1950-ert.
a lenyeg, abbamaradjon ez a szornyu financialis remalom, ami most visszadobott minket harom lepessel. az kozben meg igazi szerencse, hogy C anyjatol kaptunk kolcson penzt az autora, nem pedig banktol. igy legalabb nincs akkor para belole, mint lehetne.

1 comment:

  1. ha az eladó úgy adja el a kocsiját, hogy szerelőt is ajánl, az már alapból gyanús...

    egyébként meg egy kocsira mindig költeni kell :(

    ReplyDelete