Saturday, May 19, 2012

politikai jellegu iras, keruld ki,

ha mar a hideg raz tole.
most olvastam hogy a fidesz meg akarja vonni a partoktol az allami finanszirozast. hatborzongato otletnek tartom, es persze nagyon taktikusnak. 2/3-bol konnyu ilyen lepes tenni, mint ahogy konnyu volt eddig is minden (maximum a sajtoval es az EUval hadakoztak, hiszen a parlamentben, az onkormanyzatokon nem kellett). ugyes otelt ez, jol kihasznalja a politika- es politikusgyulolo hangulatot ami atitatja a kozhangulatot - ez itt kerem a populizmus csucsa. 

az elso gondolatom az volt ebbe elsokent az LMP, de aztan a Jobbik is belepusztulhat, bar az joval kisebb esellyel, hiszen a cigany-, meleg- es zsidogyulolet sosem volt tul penzigenyes kampanyprogram. ami viszont igazan aggaszto, hogy ha ez az ervagas megtortenik akkor csak azok a partok maradnak fenn, akik ki tudjak kurvalkodni magukat biznisz es maganerdekeknek, azaz befektetesse valnak egy politkan kivuli kor szamara. mintha nem lenne ebbol mar most is eleg. az mszp kormanyzas nyolc eveben masrol sem hallott az ember, csak a kiprivatizalt politikai, allami, nemzeti erdekekrol es ertekekrol, most pedig szerintem barki aki olvasni kepes az orszagban es egy fikarcnyit is erdekli annak sorsa tisztaban van a nyerges-simicska paros sikersztorijaval. undorito hogy cegbirodalmak hatarozzak meg mi tortenik ebben az amugy is elszegenyitett es eladosodott orszagban. az oregfiuk kozott en nem latok kulonbseget, majdnem teljesen mindegy hogy a fidesz vagy az mszp ul kormanyon.

a parlamenti partok allami tamogatasa 2,5 milliard forint. magyarorszag tavalyi eves koltsegvetese 13 823 milliard forint volt. ami kb 1700 milliarddal volt tobb az allam beveteleinel. a hatvanaes evek kozepetol folhalmozodott osszes allamadossaggunk  21 000 milliard forint korulbelul. akarhogy is nezzuk az eves 2.5 milliard forint "kieses" nem oszt nem szoroz. ellenben annal sokkal tobbet er hogy ennyiert adjuk el a nep akaratanak kepviseleti demokraciajat. nem isz szolva arrol, hogy a sikeres kizsegereles es ujabb valasztasi gyozelem utan (amit ebben meg ketsegtelenebb mint amugy) szemrebbenes nelkul allitana vissza a fidesz ezt a tamogatas rendszeret. pontosan ugy ahogy a kormanyzati struktura atalakitasa alkalmabol eltoroltek a vegkielegitesek 98%-os szuper-adojat alig egy honapja.

No comments:

Post a Comment