Wednesday, May 30, 2012

amiota listat keszitettem azokrol a potencialis munkahelyekrol

amikre szerintem siman bekerulhettem volna, egyre jobban foglalkoztat egy uj gondolat. meghozza az hogy egy eles hajtukanyarral teljesen uj iranyt kell vennem. mar nem nevetseges, mar nem szomoru, mar nem bosszanto hanem egyszeruen erthetetlen hogy ennyire minimalis a allasinterju/siker szazalekom.

persze sok osszetveoje van a helyzetemnek, meg hat azert nem vagyunk ketsegbe/tartozasba esve. azzal a kevessel amit megkeresunk egy honapban okosan gazdalkodunk, kicsit mar tartalekolunk is. viszont tyuk-lepesben haladunk elore, ami keves.
nem hibaztatom magam, mert  nem adtam fel. nem hibaztatom a munkaadokat, mert tudom, szazan allunk sorba meg egy ettermi takarito meloert is. nem hibaztatom a varost, mert azt, hogy itt az egyik legnagyobb aranyu a munkanelkuliseg az USA-ban, mar akkor tudtuk amikor idejottunk. nem hibaztatom a gazdasagi vilagvalsagot, mert minden generacionak megvan a maga kihivasa, a mienk speciel ilyen. mindossze felismertem hogy valaminek valtoznia kell, es az egyetlen eselyes en vagyok ezek kozul. ugyhogy elkezdtem programozast tanulni. konyvekbol, egyetemekrol, es baratoktol.

persze meg meg csak a kuszobon vagyok, igyekszem felmerni, mekkora es hogyan is nez ki ez a terulet. mennyi es milyen iranya van, illetve azok egyenkent mit kovetelnek az embertol es mennyire jutalmazottak anyagiakban. azt nagyon nem kell kiszurnom mennyire keresettek, hiszen ez egy olyan iparag ami a valsag alatt is viragzik.

ez a software aspektus. a hardwarer aspektust is tolom elore, a korabban tobbszor emlitett freegeeknel. gyorsan es botlasmentesen mentem keresztul az alaprogramjukon, mar tudom hogyan kell szamitogepeket epiteni, illetve bekerultem az hardware teszter programjukba, ami lenyegeben gyakornoksag. az elso alkalommal egy alaplapot teszteltem, amit fel evvel ezelott nem tudtam volna magamrol elkepzelni.

ugyanakkor az alap szamitastechnikai kurzust is vegigcsinaltam 100%-on, nem volt egy nagy ordongosseg. nemsokara egy alap szociologia kurzust fogok elvegezni, aztan viszont vissza a szam-techhez, szeptembertol algoritmusokat fogok tanulni.


nem tudom titeket mennyire lep ez meg, engem elegge. dehat:
plane tickets before art.
food before art. 

2 comments:

  1. Próbálj meg itt: http://geekatoo.com/ Ez egy olyan oldal, ahol emberek kérhetnek segítséget technikai problémjaikkal (szerintem ha tudsz számítógépet építeni akkor lesznek feladatok amit simán eltudnál intézni) és geekek jelentkeznek rá és fizetnek is érte. Hátha.

    Megtaláltam azt az oldalt nemrég de sajnos csak USA-ban van így nem tudom használni de szerintem menne neked.

    -- Egy szegedi geek (itt sincs munka).

    ReplyDelete