Wednesday, June 26, 2024

a nagybepotlas07. - kezdes Stuttgartban

szavakban majd maskor, most kepekben meselem el, milyen volt az elso par honapunk itt.



a nagybepotlas06. - kesztolc

az elso lepesunk amikor Europaba koltoztunk termeszetesen kesztolcre vezetett. en csak egy hetet toltottem ott, aztan indultam is tovabb nemetorszagba elkezdeni a beintegralodast. a lanyok ket honapot toltottek vegul a faluban, amig en, ha nem is vert izzadva, de sokat karomkodva probaltam megoldani sokszor foloslegesen komplex dolgokat. vegul persze minden jol alakult, de nagyon sokat szamitott hogy csak nekem kellett ezen keresztulmennem, a lanyok meg eletuk leghosszabb nyarat a csaladi otthonban fejeztek be. 


Sunday, June 23, 2024

Sunday, June 16, 2024

2023-ban

elbucsuztunk Portlandtol. nehezebb evunk ennel biztosan nem volt eddig. se a lanyoknak, se a csaladnak egyutt, se Christyannenek, se nekem. ahelyett, hogy ebbe belemennenk megint most inkabb ezzel a valgatassal el fogok koszonni a portlandi baratainktol, meg ha mindenkirol nem is sikerult. 

koszonjuk ezeket a remek eveket! igazi nagyszeru baratsaggokkal gazdagodtunk es igyekszunk meg is tartani oket amig lehet!

a nagybepotlas04. - az elet Portlandben

ebben az utolso fel evben volt nehany jopofa kirandulos, vagy kikapcsolodos napunk. egyszer elmentunk az oceanhoz kirandulni, aztan a ho is leesett, voltak vendegeink, illetve megneztuk az utolso St Johns paradenkat is. az utolso napon meg elbucsuztunk a konyvtartol. 


Friday, June 14, 2024

anagybepotlas03. - szuletesnapok

tavaly nyaron lett Lenke 6, Eszme meg 9 eves, amiket meg a szukos idokeretben is sikerult megunnepelni azert rendesen. ezen kivul volt egy hetvegenk Coco-eknal is, ahova a kozeli barataink mind eljottek. jo kis nyar volt ez!


anagybepotlas02. - Jack es Hilda (PDX)

mivel nem tudtuk hogy hova erkezunk Stuttgartban (sot kifejezetten arra szamitottunk, hogy emeletes hazban fogunk lakni egy fel szinten, zsufoltan), ugy dontottunk, hogy a macskainkat nem fogjuk ennek kitenni. Jack es Hilda nagyon sokat jelentett a lanyoknak (nekem is valamit, de joval kevesebbet mint nekik), igy eleg szomoru volt, de fel kellett oket adjuk. 
Jacknek egy jo helyet talaltunk, Christyanne egyik munkatarsanal talalt gazdara, Jasonnal. ugyan Jasonnek es a jegyesenek kutyai is vannak, de Jack fel ev utan mar valamennyire megtalalta a helyet kozottuk. Hilda tortenete rosszabbul alakult, ot sajnos akiknek eloszor odaadtuk (ismeros ismerose), visszahoztak, mert kiderult nem volt kompatibilis a masik macskaval. ez egy traumatikus epizod volt neki, de vegul szerencsere Christyanne el tudta intezni, hogy egy ugynoksegen keresztul feladjuk Hildat, akinek innentol kezdve nagyon odafigyeloen viseltek a gondjat, mielott talaltak neki adoptalo otthont. 

szoval ezzel veget ert a macskas tortenetunk. persze most hogy ott lakunk, ahol, visszanezve maskent dontottunk volna. a lanyoknak nagyon hianyoznak sokszor a macskak.
bye-bye Jack, bye-bye Hilda.




anagybepotlas01. - hazi munkak - PDX - 9638

kette kellett bontanom ezeket a kepeket, ebben a posztban azok a munkak vannak valamelyest dokumentalva, amiket a nagy hazban vegeztem el. igazabol viszont lefenykepezve vegul csak a felujitasok fele, vagy harmada lett. marhara siettem, siettunk es sokszor csak utolag jutott eszembe, hogy kar, hogy nem keszitettem kepet a tobbi asztalos munkarol, festesrol, szerelesrol, stb. oh, well.


anagybepotlas01. - hazi munkak - PDX - 9243

tavaly februar es julius kozott vad tempoban kellett felujitanom a ket hazat arra, hogy ki tudjuk oket adni mielott atkoltozunk europaba. irtam mar errol korabban, de kepet alig tettem fel. most jon ez, illetve nehany reszlet.

minden szabad delutant, minden hetvegi napot ezzel toltottem. csak az nem volt "szabad" ido amit Christyanne ekkorra mar betervezett. volt nehany apro kirandulasunk, ket szulinap es mas ilyenek. azzal hogy ezeket a munkakat en es Nick csinaltuk rengeteg penzt sporoltunk meg, par tizezer dollarra becsulom, mert ilyen draga Portlandban a munkaero. effektive 50-60 dollart kernek el orankent. ha visszanezve en ebbe a ket hazba en (es egy kicsit Christyanne is) siman beletettem 500 orat. Nick meg nagyon barati aron segitett ki ebben a fel eves projectkben. ami viszont igazan nagyszeru volt a segitsegeben, hogy egy csomo mindenben nekem nem kellett gondolkodnom. eleg volt csak megkernem ot hogy talalja ki a megoldast hozza. ez mentalisan nagy felszabadulas volt. en elsosorban az asztalos munkakra fokuszaltam, illetve a mocskos munkakra (foleg a hazak alatt). o csinalta a legtobb elektromos munkat, a vizvezetek szereleseket, illetve nehany nagyobb melot, amihez sok bevasarlas, tervezes kellett (peldaul a kapu osszeszerkeszteset 9638 alatt).

nehez is volt, de jo moka is volt. neha hianyzik egy kicsit hogy nincsenek ilyen kozos projektjeim Nickkel az uj otthonunkban, de igazabol meg el sem rendeztem a szerszamaimat, amiket elhoztam magammal, mert hat nincsen rajuk szuksegem egyaltalan. szoval ezek a kepek innen nezve inkabb szemelyes nosztalgia, mint barmi mas.


Saturday, June 1, 2024

negylabu tavaszi kolykok - Kesztolc korul

tucatnyi dologgal kezdhetnem a nagy bepotlast. hogy volt az utolso fel evunk protlandban, hogy alakul az elso evunk stuttgartban, mind ketto tema nagyon gazdag lesz. ehelyett egy teljesen aktualis fotoriport jon itt, a 2024es tavasz ajandekaibol Kesztolc mogott.
egy het szunetre mentem haza a lanyokkal, es mint mindig, most is probaltam gyikokat fenykepezni, majd egy masik kirandulasom alkalmaval felfedeztem egy rokalyukat, ahol harom kolyok napozott. ebbol nagyon hamar ket napos foto projekt lett, ami csak azert maradt abba, mert haza kellett indulnunk. de az egyik (intenziv napouteses) esten egy fantasztikus masfel orat toltottem ezzel a csaladdal. elobb egy kis izelito, aztan pedig a fotoriportok: