Saturday, October 31, 2015

18.13

amikor az egyetemre jottem dolgozni, az volt a terv, hogy talaljak itt egy tisztesseges munkat magamnak. het kulonbozo allasra jelentkeztem az utobbi kilenc honapban. ugy a harmadik, negyedik jelentkezes utan egyre nehezebb volt optimistan allnom ehhez az egeszhez. egyszeruen nem ertettem, hogy miert nem vagyok kepes szintet lepni ebben a tarsadalomban. az elso harom honap meg azert volt nehez, mert ugy ereztem hogy belerohadok ebbe a szar meloba, amit nap mint nap tolnom kell. cipelni a szemetet, valogatni az ujrahasznositandokat, pucolni a wc-ket, mosni a padlot, takaritani a nagy rendezvenyeken. szolgai munka.

bevallom, neha el is kezdtem ketelkedni abban, hogy mi ertelme van ennek igy? felve, de elkezdtem gondolkodni azon, hogy ha ez sokaig (egy-ket evig) eltart, akkor muszaj lesz atgondolni a hazakoltozest. ilyen messzire jonni, csak akkor eri meg, ha sikeres eletet tudok itt elni.



persze az egyetem kivalo munkaado, nagyon jo juttatasaink vannak, kozel van, kapok eleg szabadsagot, iden karacsonykor haza tudunk utazni, esatobbi. ami viszont ennel sokkal nagyobbat lenditett a hozzaallasomon, az az, hogy augusztusban eldontottem, el kell kezdenem ujbol tanulni. meghozza technikai kozgazdasagtant. a bevezeto kurzus kivaloan megy, az eddigi eredmenyeim osszesitesben A- kategoria esnek. jol jonne egy kis statisztikai hatter, de ugy nez ki anelkul is jol tolom a financialis prognozisokat, a halado Excel-t meg Access-t. a teoretikus adatbazis tudomanyt is eleg jol es gyorsan tulajdonitom el. 
szoval ez siker. ez az a fajta siker, amire nagyon szuksegem volt, ahhoz hogy felul tudjak emelkedni az mocsokos es orlo hetkoznapokon. 

mostantol viszont minden sokkal konnyebb lesz. a hetedik allasra, amire jelentkeztem, folvettek. az egyetem media szolgaltato csapatanak leszek a negyedik tagja. Media Services. az allas amit kaptam: Media Services Specialist. ez az allas annak a munkanak felturbozott verzioja, amit mar csinaltam a NW FilmCenternel, 2011 es 2012 kozott.  

egyszer korabban mar jelentkeztem erre az allasra. akkor nem hivtak be interjuzni, de kesobb leultem az igazgatoval beszelni, visszajelzest, tanacsot kerni. azota osszefutottunk parszor, latta azt is tobbek kozott, hogy engem biztak meg azzal hogy az elnoki rezidencian segedkezzek. 

irtam egy teljesen uj, abszolut profi eletrajzot a kozgaz iskola egyik igazgatojanak a segitsegevel. megneztem egy csomo professzionalis interju technikai videot a youtube-on, mindent, de mindent elolvastam, amit a Media Services osztalyrol talaltam, teljesen fel voltam keszulve hogy kik ok, mi van az eletrajzukban, mit kelle kerdezzek toluk. es ahogy sejtettem mind a harman bent voltak az interjumon. illetve valoszinuleg a referenciaim is kivaloan szoltak rolam, legalabbis ezt hallom vissza,

negy napja kaptam meg a levelet az allasajanlattal az igazgatotol. at kellett beszelnunk eloszor ezt azt, illetve koszonetet mondanom. tegnap megerkezett a hivatalos level a human eroforrasok osztalyarol is. ez volt az ami vegkep bebetonozta bennem, hogy most uj szakasz kezdodik az eletemben. az elso napokban leginkabb csak zavarban voltam es hitetlenkedtem. 

most viszont megerkeztem. nem a tarsadalom szegenye, lecsuszottja, immigransa vagyok, hanem beleptem azon az ajton, ami a kozeposztalyhoz vezet. az eredeti remeny az volt, hogy majd talalok magamnak itt egy munkat, ami 16 dollart fizet orankent. ezzel hatalmasat ugrottam volna a mostani 11 dollaros berezesemhez kepest. akkorat, hogy ugyan komoly megszoritasokkal, de kepesek lettunk volna egy kereseten megelni. 
ennek az allasnak a kezdo fizetese 16 es 18.13 dollar kozott van orankent. es ebbol a maximumot kaptam. ami majdnem 15%-kal magasabb, mint amiben remenykedtem. tul azon, hogy ilyen keresetben meg remenykedni sem mertem korabban, ez egyszeruen borzaszotan megtisztelo. annyit ajanlottak fol, amennyit csak tudtak.  

szinte pontosan ot evvel a megerkezesunk utan ugy erzem, hogy vegre sikerult kilepnem az bevandorlo munkak ordogi korebol. elkepeszto megkonnyebbules. megvaltozik az egesz eletunk. 

5 comments:

  1. B, the translation leaves much to be desired, however, i think i understand that you have a new job beyond your greatest expectations. My heart is full of joy for you.

    I have also been reviewing the videos of Eszme... so much fun to see her taking those first steps, and all the other fun. Joy to my heart. Thank you.

    ReplyDelete
  2. Thank you Kathleen. You read it right, I finally caught a break. A big one. It is a huge relief.

    ReplyDelete
  3. Balazs, nagyon orulok ezeknek a kituno hireknek, es rengeteg sikert kivanok!

    ReplyDelete
  4. koszonom szepen! borzasztoan nagy megkonnyebbules ez. kicsit meg mindig hitetlenkedem, osztonosen klikkelek az allashirdeto oldalak fele.

    ReplyDelete
  5. Balázs, ez fantasztikus.Olvasom az újabb bejegyzéseket is, szerintem minden szuper lesz/marad...ölelünk!:)

    ReplyDelete