Monday, October 5, 2015

december 16-an

megyunk haza harom hetre. megvettuk a jegyeket.

egy iranyba vettuk meg oket. a terv ugyanis az, hogy magyarorszagrol oda-vissza jegyet fogunk venni. europabol ez ugyanis elegge olcso, ahogy ezt mar korabban is mondtam egyszer. a legtobb jegy idoziteset 100 dollarert meg lehet valtoztatni, es meg ezt beleszamolva is kb 60-70%os araranyban lesznek a jegyek a forditott uthoz kepest.

innen nem volt egyszeru megtalalni mivel menjunk. a normal jaratunk (KLM/Delta) 2300 dollarba lett volna. fejenkent. nyilvan ez egy lehetetlen osszeg nekunk, meg karacsonykor is. neztunk mindenfele legitarsasagot. peldaul a lengyel LOT-ot vagy az orosz nemzeti jaratokat. ezek megfizetheto aron lettek volna, de ket atszallassal es 25-30 ora repulessel mind a ket iranyba. ezt nem hogy a gyermektol, de meg magunktol sem varhatjuk el, foleg azutan hogy engem egy 19 oras ut egyszer mar teljesen taccsra tett. napokig.

szoval vegul abban maradtunk, hogy az Alaska Air-rel lerepulunk Los Angelesbe (LAX), onnan meg a Lufthansaval egy megalloval haza. 15-en indulunk, 16-an erkezunk.

vissza nagy valoszinuseggel januar 5-en indulunk majd. azt a jegyet meg nem vettuk meg.

karacsony es szilveszter magyarorszagon. ki hitte volna!

2 comments:

  1. Na, ez remek hír! Akkor majd ha van kedvetek, meglátogatunk benneteket valamikor! Meghát a repjegyek.... nagyon drágák. Gondolom Los Angelesből transzatlanti járattal jöttök, és Európában lesz az átszállás... szegény kislány.

    ReplyDelete
  2. sokat keresgeltunk es ez lett az egyetlen megoldas amivel one-way tudunk menni. nem orbitalisan draga (700 dollar osszesen), es sokkal rovidebb mint ha az oroszokkal repulnenk san fransiscon es moszkvan keresztul (30 ora) vagy varsoba a lengyelekkel (27 ora).
    lufthansaval megyunk frankfurtba. remelem nem lesz tul brutalis.

    ReplyDelete