Sunday, July 12, 2015

a munkakereses teren

bekemenyitettem. konzultaltam egy karriertrenerrel, az egyetem egyik nagy oregevel, az egyik fonokommel, illetve a business iskola diplomas tanacsadojaval. kaptam uj megkozelitesi oteleteket (lenyegeben azt hogy sokkal batrabban vallaljam fol a komoly skilljeimet, amiket meg az egyetemen szereztem), lesz aki az onelatrajzomat fogja lektoralni, illetve olyan is aki ejt majd par szot az erdekemben.

e mellett annak is utanajartam, hogy mit tanulhatnek itt es ugy fest ket vagy harom mesterkepzes is az opcioim kozott van. az egyik tanari, a masik viszont a kozgaz/business iskolaban. lenyegeben elmehetnek kozepiskolas tanarnak (ami itt nem rossz allas + ket honap szabadsag nyaron) a ket masik meg az MBA (Master of Business Admininsitration), illetve az MSOTM (Master of Sciences in Operation and Technology Management).
meglepo modon leginkabb ez utobbi fele hajlok. ez egy olyan karrierpalyat jelentene, ami kifuthatna egy project manageri allasra. vagy egy e-business strategiai tervezoi poziciora. vagy keszlet es logisztikai elemzoim munkakorre mindezt kozepes vagy orias cegeknel, mint mondjuk a nike, adidas, daimler, oracle, intel. azert emlitem ezeket, mert ezek esnek kozel a lakohelyemhez.

iskolaba visszamenni nagyon eros valtas lenne. foleg egy olyanba, ahol a matek elegge kemeny. de most abban a helyzetben vagyok, hogy igenis szuksegem van egy brutalis kiugrasra lehetosegre. ez az a nyar amikor lehetosegem van felterkepezni, mikent is tudom ezt elerni. es az is biztos hogy egy ilyen kepesites mas esetben nagyon, de nagyon sok penzembe (evi 40,000 dollar, azaz 11millio forint) kerulne. most az egyetemen 85%-os tandijleirasom van. ez egy ez egy nagyon jo jarulek ehhez a pocsek munkahoz amit csinalok, de csak akkor jelent barmit is, hogy ha kihasznalom. amugy csak par szep szo.

az osszes mesterkepzes esti tagozaton van, mert dolgozo karrieristaknak szol. a mostani idobeosztasom mellett lenne eleg idom arra, hogy ezt a diplomat elvegezzem negy ev alatt. de ez nyilvan sok ido, sokkal tobb mint amit szemetkihordassal akarok tolteni. mar csak ezert is muszaj lenne egy irodai allast talalnom az egyetemen. mert akkor anyagilag, szellemileg, motivaltsagban, es szocialis haloban is valamivel elorebb lennek.

ez csak otleteles, semmi mas, de muszaj kitalalnom, hogyan fogom (realisan, es belathato idon belul) megtorni az immigrans munkak ordogi korforgasat. holnap be is fogom adni a jelentkezesemet egy bevezeto kurzusra.

No comments:

Post a Comment