Wednesday, October 29, 2014

2014 oktober 28-an reggel

nyult eloszor tudatosan valamiert Eszmé. meghozza ezert a kis pandaert.


utanaolvastunk hogy mik a harom honapos merfoldkovek, es ugy latszik, mar mindet abszolvalta:

tartani a fejet stabilan? 
felulni huzodszkodassal?
ujjak nyitogatasa csutogatasa?
mimika? arckifejezesek, hangok masolasa?
onmaga talpon tartasa, mikozben mi egyebsulyban tartjuk?
a szoba masik felebol felismerni minket?  
mosolygas es nevetes?


egyebkent nagyon szeret velunk folebredni reggelente. jatszunk az agyban fel- vagy haromnegyed orat is. ilyenkor kis bemelegites utan mar mondja is a magaet, illetve kacaraszik, foleg amikor segitunk neki felhuznia magat ulo helyzetbe, vagy talpra allni. par napja mar a nehany pluss allattal is hulyulunk vele es tegnap odanyult a pandaert es belemarkolt a fulebe! ezt persze keptelenseg volt a bena telefonnal lefenykepezni felhomalyban, sok hadonaszassal. 
ugyhogy e helyett itt egy esti mulatozos video. milyen eros lany, ugye?



ami nekem fura most, az az hogy nem mindig reagal a hangomra. el fogjuk vinni hallasvizsgalatra, ami egyebkent is kotelezo, sot mar korabban kellett volna. Christyanne azt mondja, a babak nem halljak rendesen a melyebb hangokat, ellenben a magasabbakkal, es lasd, ezert (is) beszelnek az emberek az ujszulottekkel ugy mintha ujjongananak. en pedig meg keresem azt a hangot, ami kettonk kozott mukodni fog.

ja, es most mar igazan noveszthetne maganak valami eszreveheto hajkoronat illetve szemoldokot!

3 comments:

  1. Istenem, de cukiiii! Dajkálnám ám nektek egy fél órát. ;) Balázs (a miénk) nem vigyorgott így ilyen idősen, én kétségbe is estem rendesen.
    Ha Eszmé szőke lesz - márpedig ezek szerint az lesz -, akkor lehet, még egy évig nem is lesz haja. Az egyik ismerős kiscsaj gyakorlatilag 2 és fél éves koráig kopasz volt, csak nagyon közelről lehetett látni a pihéit.
    Nálunk van fej-, has-, csípő ultrahang 6 hetes korban, bár Balázs refluxa nem derült ki úgy sem, csak kicsit később. Tényleg, arról nem írtál, hogy voltatok-e bármilyen vizsgálaton, hozzátok jár-e a gyerekorvos - nálunk havonta mérik, nézik, reflexeket vizsgálnak -, vagy van-e valamilyen, az otthoni védőnői szolgálathoz hasonló intézmény, health visitor vagy ilyesmi?

    ReplyDelete
  2. az elejen kethetente kellett menni suly es altalanos vizsgalatra. ezzel a babahoz mentunk, akinek nover es orvos kepesitese is van. aztan a szerzodesunk lejart vele, innentol gyerekorvoshoz megyunk. harom havonta van vizit, es ha ott ugy latjak kell valami specialis vizsgalat, akkor megyunk azokra. de ilyen, amit emlitesz Moni, hogy hasi meg mas ultrahangok, azok nincsenek kotelezoen. ennek valoszinuleg resze az, hogy nem mindenki tudna megengedni maganak az erre koltott kb 500-600 dollart (haromszor 150-200). amire kotelezo mennunk az a hallasvizsgalat. lehet hogy lesz mas is, de errol meg nem tudok.

    illetve ha szukseg van ra, akkor lehet menni mondjuk lactation specialisthez, azaz szoptatas szakorvoshoz, vagy noverhez. ezek is piszok dragak, voltunk egynel, az a masfel oras vizit 150 dollar volt. ettol fuggetlenul megerte, nagyon alapos volt es sokat segitett. akkor duhito, ha rossz specialistat fog ki az ember, olyat aki nem hallgatja igazabol meg, aki csak daralja a kotelezo szoveget, aki csak el akar jutni a nap vegere. ez inkabb korhazakban fordul elo.
    mi maganrendelesen voltunk es persze sok volt az a penz, de tisztaban vagyunk vele, hogy abbol megy az asszisztens fizetesere, a rendelo berlesere, a biztosito is kivesz az orvos zsebebol valamennyit, illetve adoznia is kell, igy a vegen a (Christyanne szerint, aki ugye szakmabeli) 150-bol mindossze 30 dollart visz haza az orvos / nover. (megjegyzendo itt a noverkepzes borzasztoan eros dolog, nem ugyanazt a szakmat jelenti mint otthon)

    anyway, latod itt ezek is kicsit luxusba mennek. tenyleg, mondtam mar, hogy nagy felelosseg itt gyereket vallalni? ;)

    ReplyDelete
  3. illetve az is lehet hogy voros lesz a haja! azaz voroshaju, nagyhangu, oroszlan jegyben szuletett lany lesz. ohboy!

    ReplyDelete