Monday, January 27, 2014

edward sokszor eszembe

jutott mostanaban. jellemzoen amikor egyedul vagyok, munkaba menet, vagy onnan jovet. most nem is kifejezetten ra mint szemelyre gondolok, hanem arra, hogy milyen szerepet toltott be az eletunkben. o volt itt a legkozelebbi es legnyitottabb baratunk, akihez at tudtunk ugrani barmikor, akivel elmentunk moziba, egyutt ettunk es ittunk, akivel sok mindent megosztottunk.

a szomszedainkat nagyon kedveljuk es azt hiszem szerencsesek vagyunk veluk. jo emberek jopofa gyerekekkel. viszont sokszor kimaradunk a nagy, kozos utcabeni porgesekbol. amikor osszejonnek pizzazni, amikor a gyerekek egyutt jatszanak a lakasban, a felnottek meg kint ulnek a teraszon, szilveszterkor, stb. ha veletlenul belejuk botlunk, akkor behivnak persze, de amugy nem vagyunk benne a tervekben. a hersey-ek, a fabik-ek, meg a lynsk-ik vegulis triot alkotnak. az apak egy bandaban jatszanak (nevuk FILF, igen, az), van itt nemi csaladi osszefugges is (unakatesok), illetve egyutt pokereznek, kirandulnak, gombazni mennek. mi ezekbol kimaradunk.
sokaig ugy ereztuk azert mert mind a harom csaladdal ellentetben, nalunk nincsen gyerek. ebben biztos van is valami, de igazabol tobbrol van itt szo. be kell lassam, mi sem eroltetjuk tul a dolgot. amikor a gyerekek atjonnek jatszani a kutyaval, macskaval, az nagyszeruen szokott zajlani, de amugy csak ketszer hivtuk ossze a tarsasagot az udvarunkba a harom ev alatt. nyaron persze pezsgobb a kozossegi elet mint telen, most mindenki bevackolja magat az odujaba, nem talalkozunk az utcan.
az en reszemrol meg talan annyi, hogy nem tudok igazan kapcsolatot teremteni a ferjekkel. az egyik mernok, a masik ugyved es aspiralo politikus, a harmadik ipari mosogep szerelo (aki a tengereszgyalogsagban egy nuklearis tengeralattjaron teljesitett szolgalatot). okos emberek ok egytol egyig, erdekes vilagnezettel, elbeszelgetunk mi barmirol, de valahogy nem klikkelek veluk ossze rendesen. lehet azert mert a vilag masik vegerol jovok, lehet azert mert fiatalabb vagyok, lehet sok minden miatt.

munkaban ennel jobb a helyzet. mind Christyanne, mind en kb nyolcvan szazalekban olyan emberekkel dolgozunk, akiket kedvelunk, akikre folnezunk valamiert, akik ugy ahogy korunkbeliek, akikben megbizunk, akikkel bajtarsak vagyunk. nagy szerencse ez, hiszen a napunk aktiv reszet ezekkel az emberekkel kell tolteni.

en teljesen remekul erzem magam Christy a hiperaktiv, highly inappropriate es nagyszaju managerem, Bob az ontorvenyu kis zseni es ezermester, Hannah a fiatal muveszlelek, Juli a ballbuster felmunkaidos zsido anyuka, Judi a masik nagydumas managerem, Katina a dormogo es mormogo, minden hetveget vegigpialo fekete csaj es az intellektualis, de halk Natalie tarsasagaban. vannak ketten akikkel semmilyen kapcsolatom nincsen (Andrea es Nolan), illetve vannak ketten akik korul ovatosan kell lepkednie mindenkinek (Carolyn es Ahren). rajtuk kivul pedig van harom allando onkentes (Carlos, a texasi szarmazasu, meleg mukereskedo, Danielle a leszbikus szerb maffiozo leszarmazott, es Chris az aspergers szindromas, allandoan karomkodo srac, aki az elektronikus cuccokat teszteli es veri szet neha), akikkel mind nagyszeruen elvagyok. foleg Carlosszal, akitol rengeteget tanulok mutargyak, mesterek, eladhato brandek, alairasok, kulonbozo nyersanyagok teren. egyebvkent van egy ebay boltja, itt nezhetitek meg. nem kispalya, amit csinal.
Christyanne munkahelyen hasonlo a helyzet, van egy ket ember akivel nehez, de a maradek tizzel nagyon jol elvan. persze komolyabb es stresszesebb munkat vegeznek, mint mi, azaz jobban is kell hogy tudjanak szamitani egymasra.

itt St Johnsban vannak meg mas barataink is, de a korabban emlitett teli bekuckozas miatt szinte senkivel nem talalkoztunk hetek ota. plusz Beth, aki talan legkozelebb all hozzank az egyesult kiralysagban van.

akik most a legjobb barataink, azok ketseg kivul Rudi es Bogi. senki nem nevetett meg ugy, mint a kutyam.


(par nappal ezelott mentunk el egy rendori akcio mellett a kora reggeli seta kozben. hat rendorauto, egy zsakutcaba lassan beaszalo rendorokkel, fegyver a kezben (legalabbis egyikuk kezeben lattam). setaltunk tovabb, de kozben arra jottem ra, barmilyen ha engem barmilyen veszely fenyegetne, akkor Rudi akar az elete aran is megvedene.)

igazabol nem panaszkodhatunk, ahhoz kepest hogy harom eve vagyunk itt, egeszen egeszseges es kiterjedt szocialis halonk van, meg ha nem is nagyon elunk vele. elzartuk magunkat Christyanne kartekony csaladjatol. akik korulottunk vannak, kedves es joszandeku emberek, koztuk nehany igencsak kulonleges figuraval. Edward azert hianyzik viszont, mert rendszeresen talalkoztunk vele, igazan lenyeges es belso reszeit is ismertuk egymas eletenek, illetve egeszen nagylelkuek is voltuk egymas fele, megosztottuk azt amink volt. a hozza kotodo baratsagunk a szegedi egyetemi eveimet juttatja eszembe mindig. igy egyutt a ketto meg jobban hianyzik mint elotte, mikozben persze tudom hogy az egyikhez sincsen visszaut.

meg szerencse, hogy mindekozben sosem feledkezek meg rola hogy a felesegem a legjobb baratom.

No comments:

Post a Comment