Monday, December 23, 2013

az apro kulonbsegek karacsonyfa es

karacsonyfa kozott. eloszor is, itt ugye minden haz fabol, papirbol es kretabobol van (nem kell a gipszkartont szepiteni, az ennyi es kesz), azaz mindig figyelemmel kell lenni a tuzvesz esehtosegere. talan emlekeztek ra, hogy szoktam meselni, Christyanne ertetlenul allt az elott, hogy nincsenek magyarorszagon tuzletrak. a teglabol es betonbol keszult hazak legalabb akkora ujdonsag volt neki, mint nekem itt ezek. viszont amit en csak itt tudtam meg, az az hogy itt meg veletlenul sem tennenek csillagszorot a karacsonyfara, attol tartva hogy az felgyullad. az hagyjan, a fat, amennyire lehet, eletben is tartjak, lassuk hogy megy ez. eloszor is levagsz egy kicsit a karacsonyfa vegebol.


ez egy normalis meretu fanak lenne a tartoja. ahogy latjatok lenyegeben egy kanna, amibe be lehet erositeni a fat. aztan pedig locsolni minden nap, hogy ki ne szaradjon. 

 az idei fank viszont eleg szereny meretu, ezert ez apro tarto is tokeletesen megfelelt. naponta ketszer kell locsolni, de hat annyi baj legyen.

a fat mar egy hete feldiszitettuk. a boltban, ahol dolgozom minden evben felhalmozunk kb 60-80 nagy doboz karacsonyi merchandise-t az ev alatt. ezeket a dobozokat keso oktoberben kezdjuk kikuldeni a salesfloor-ra, ugyhogy van idom valogatni, mivel is akarom feldisziteni a sajat kis fankkat otthon. a klasszikus diszeket nem keresem, csak egy gombdiszt tettem fol. lassuk hogyan is nez ez ki:

ha tobb is lett volna belole, akkor megvettem volna mindet. sajnos csak egy volt.
 
ez a ket ficko egy bolcsodalbol jon. hey diddle diddle :)

a gesa nyulat nem tudom megmagyarazni

akar bogi is lehetne, aki jobbara csak alszik...

...amig az egerek boldogan sundorognek a konyhaban.

iden talaltam egy csomo kolibrit, akik egyebkent amugy is christyanne kedvenc madarai. itt eleg sok van beloluk,a mi kertunkeben is meg szokott szallni egy par, akiket igyekszunk ideszoktatni kulon kolibrikre szakosodott madaritokkal.
(azokbol az kerekded, aranyos kis anyokbol is van hat darab)

a gingerbread man-t katitol kaptuk tavaly. 


a meleg angyal medve mar tavaly is a kedvencunk volt a fa tetejen. edwardot szimbolizalta a maga nagy alakjaval es jo termeszetevel. iden aztan meg tenyleg talalo, csak a nimbusz, a dicsfeny hianyzik a feje mogul, azon kivul viszont sajnos minden stimmel.

No comments:

Post a Comment