Monday, January 28, 2013

nem irok, pedig lenne

mirol. sajnos nincsen idom. a teljes allas mellett negy kurzust csinalok a courseran, illetve a lakas is felemas allapotban van meg. nincs befejezve az atalakitas, hianyzik a festes, a kiegeszito padlozas, illetve van nehany elektromos vezetek ami csak ugy log a levegoben (mivel eddig a falban volt, az viszont mar nincsen, de hat a villanykapcsolora ami ugy mellmagassagban lengedez, azert megis csak szuksegunk van). viszont a kovetkezo hetvegen atjon az egyik szomszed (Brooks) es a segitsegevel megoldjuk a villanyvezetekek problemajat, aztan pedig johet a tobbi. addig meg hat, igy nezunk ki:



amugy meg este nyolc utan erek haza, es ilyenkor mar nem vagyok nagyon kaphato masra, mint a vacsora, egy uveg bor, meg egy sopranos epizod vagy ketto. ez az utobbi honapokban elegge jo kombonak bizonyult, de lassan a vegere erunk a sorozatnak.

reggel meg munka elott valamelyik kurzust probalom tolni, amennyire az megy ilyenkor. ezeket csinalom:
- gondold ujra. az argumentativ erveles technikai
- a modern vilag: 1760tol napjainkig
- bevezetes az adatbazisokba
- mikrookonomia alapelvek

a kedvencem ezek kozul a tortenelem kurzus, ami persze nem ad sokat a szakmai fejlodesemhez, de intellektualisan piszok izgalmas vegre egy atfogo kepek kapni a miert? mikor? hogyan? modern civilizacios kerdesekben. ennek koszonhetoen peldaul par nappal ezelott elolvastam a fuggetlensegi nyilatkozatot. (talaltam egy rojtolt papirra kezirasnak mimelt nyomtatasu verziot a munkahelyemen. igy nez ki, talan csak kicsit sargabb:


aztan az egyik delutan amikor a kasszanal ultem es neha volt par percem unatkozni, akkor elolvastam az egeszet. nagyon meglepett, hogy a modern vilag legszimbolikusabb dokumentumanak kb 80% egy az egybe azt sujkolja, hogy mekkora szemetlada az britt kiraly. talan arra gondoltam, hogy filozofikusabb szoveg lesz ez, de vegul nem volt nehez belatni, hogy ez igy teljesen legitim, es mashogy nem is lehetne. mindenesetre vicces egy delutan volt ez (ket vevo kozott bogaraszni az apro betuket).

most abbahagyom es megyek valoszinusegszamitas elmeletet tanulni.

1 comment: