Wednesday, December 19, 2012

politikai jellegu idezet

ketto is egyszerre. az oldal-tores utan, mar persze ha erdekel


Danit en mindig is nagyon nagyra tartottam, tobbek kozott azert, mert pontosan latja a dolgokat, tisztan fogalmaz. jellemzoen egyet is ertunk ideologiailag, sot neha kivancsi vagyok a velemenyere, hogy tudjam, a sajat velemenyem rendben van -e.
azt kulonoskeppen ertekelem a velemenyeben, hogy senkivel szemben nem megengedo, nem ugy mint legtobbek, akik csak az masik oldal hibait latjak, de a sajatjuke folott szemet hunynak nyugodt lelekkel.

szoval Dani a mostani diaktuntetesek kapcsan mondta ezt a facebookon:

"Önmagában a felsőoktatásra 2012-ben 158 milliárdot költöttek a 4 millió magyar adófizető pénzéből. Ez azt jelenti, hogy átlagban MINDEN adófizető évi 40000 Forintot fizetett érte, és csak a fiatalok kevesebb, mint fele (a gazdagabbik fele) vette igénybe. Jelenleg 240000 hallgató van nappali szakon, tehát (az infrastruktúrát, a tanári kart stb. beleszámolva) fejenként átlagban évi 665000 Forintba kerül a képzésük. Kiráz a hideg az "ingyenes" szótól, az egész egy nagy hazugság. Nem lehetne végre a valóságról beszélni?"

aztan egy csomo komment utan ezt:

"Olyan déja vu-m van. Úgy látszik, az egyetlen dolog, ami egységbe kovácsolja az embereket az az ingyenes dolgok korlátozása. Lopásba, hazudgálásba, zsidózásba, cigányozásba, politikai tisztogatásba, korrupcióba, maffia módszerekbe nem lehet belebukni, de 300 Forintos vizitdíjba, az ingyenes felsőoktatás korlátozásába könnyedén. Gratulálok az országnak!"

ez egy annyira eroteljes gondolat, hogy szerintem nincs mi moge elbujni elole. akar egyetertunk a dikatuntetokkel, akar nem.

No comments:

Post a Comment