Monday, December 17, 2012

az egesz ugy kezdodott, hogy a kutya odapisilt

a gyonyoru uj padlonkra egy koradelutan amikor nem voltunk otthon. Christyanne ugy egy ora kesessel erkezett, tehat volt epp eleg ideje a pisinek beszivarognia a bambuszlapok koze. aznap foltaskaritottunk a feluleten, majd masnap folszedtuk a padlozatot ezen a reszen, hogy teljesen kitakaritsunk.

ahogy haladtunk a munkaval az egyik fal mellett kiderult hogy becsorog az esoviz valahol. nedves volt a fal, az ezt erinto bambuszlapokon meg noni kezdett a penesz. hogy lassatok:



szoval fel kellett hivnunk Lance-t aki a festest vegezte a hazon, hogy ismet szuksegunk van a szolgaltatasaira. meg kell keresni hol folyik be a viz es be kell szigetelni. hat aztan a telefonbeszelgetes vett egy hirtelen fordulatot, amikor Lance elkezdett arrol beszelni, hogy ha mar amugy is folszedtuk a padlot, miert is ne gondoljuk at a lepcso elmozditasanak lehetoseget. korabban mar pedzegettuk ezt a temat, abban maradtunk hogy ha majd egy vagy ket even belul sok penzunk lesz, ujra elovesszuk. most viszont rabeszelte christyanne-t hogy ugyan nezzunk mar bele, mit is jelent ez, mibe fog kerulni. (mivel tel van, Lancenek nincs tul sok munkaja, ugyhogy kapva kap barmilyen alkalmon, hogy csinaljon egy kis penzt.)

 hat, jo, belementunk, es arra szamitottunk, hogy atnezzuk, kielemezzuk, aztan Lance mond majd egy osszeget a vegen, ugy 3000 es 4000 dollar kozott. ehhez kepest 1850-et mondott. ebben benne van az anyagkolteseg es az oraber. harom heti munka, aminek a vegen a felso szintre vezeto lepcso eltunik a haz kozeperol, es odakerul a furdoszoba ele, abba a kis folyosoba, ami amugy is funkciotlan a lakasban. a furdoszba bejaratot meg attesszuk a mosokonyhaba. 

mivel elkepzelni nehez ezt, inkabb megmutatom. ime a pillanatkepek arrol hogyan is allunk most:

tehat, amint az ember belep az ajton, ez a lepcso van vele szemben most. 

es abba a sarokba fog kerulni, ahol most a letra van

itt volt a furdoszoba ajto

a lepcsotol jobbra 

amint ez eltunik, teljesen nyitott lesz a belso ter

ez pedig itt az uj furdoszoba ajto.
(a kep bal szelen van az a kis folyoso, amit az uj lepcso el fog foglalni)
(a lepcso alatt egy kis spajzot fogunk kialakitani)
(ezt a moso- es szaritogepet eladjuk, veszunk helyette egy egymasra pakolhato szett-et)

es akkor menjunk fel a felso szintre, ahonnan mar eltuntek a falak. 

nem tunik talan tul nagy ternek, de sokkal tobb mint ami eddig volt. 

ahol a tatongo lyukat latjatok a padloban, ott jon fol most a lepcso,
es amellett volt ket fal, ami levalaszott ket pottomnyi szobat a teruletrol. 

a kemeny (nem)festettsege is mutatja hol volt ez.

az uj lepcso pedig itt fog felfutni. 

hat a fene sem gondolta volna hogy ilyen munkak fognak ebben a hazban zajlani mindossze ot honappal azutan hogy atvettuk a szerzodest Liztol. persze o most azt mondja, mindig is ezt szerettek volna a hazzal csinalni. muhahaha! hat persze. nyilvan beszeltek rola, almodoztak, de valahogy soha semmit nem tudtak itt csinalni azon kivul hogy folhalmoztak rengeteg szemetet, es lelaktak a hazat borzalmasan. hat, mindegy.

ha minden jol megy ezen a csutortokon Lance be is fejezi a munkakat. tehat a harom hetbol ketto lett vegul. a helyzet az hogy ezekben a gipszkarton es fa hazakban viszonylag gyorsan el lehet intezni az ilyesmit. amugy a hideg kiraz toluk, de azt be kell ismerni, hogy ha egy fal nincsen tul jo helyen akkor azt egy ora alatt le lehet bontani nullara majd a kovetkezo kettoben felhuzni mashol, relative olcson.

ez a project itt tart most. 

No comments:

Post a Comment