Thursday, October 11, 2012

es amikor mar teljesen leszoktattam magam arrol, hogy

remenykedjek egy-egy allasinterju sikereben, illetve raszoktattam magam a gondolatra, hogy itt csak a tovabb- es atkepzesben van ertelme spekulalni, jott egy radikalis fordulat.

ma este emailben allasajanlatot kaptam a William Temple House Thrift Storebol. tegnap volt az interjum. ez is egyike azoknak az allasoknak, amikre szazak jelentkeznek, ahol maximum az ember szemelyisegevel (illetve barati vagy csaladi kotelekeivel) lehet kitunni a tobbiek kozul. a statisztikai eselyem megvolt, de az igazabol nem jelent semmit. nagyon meglepodtem az allasajnalton.

a pozicio lenyegeben egy adomany-feldolgozo, pakolgato, szortirozo, bearazo, kasszas, eastobbi mindenes munka. lenyegeben az amit a filmkozpontban is csinaltam eddig.

most jut eszembe, apu es anyu volt itt, tudjak melyik helyrol beszelek:




Christyanne es en a mult heten voltunk itt vasarolni, akkor lattuk meg az ablakban a hirdetest. "miert is ne?" alapon jelentkeztem.

--------------------------------

az allas full time with benefits. a fizetes 9 dollar orankent ami eleg alacsony. ellenben van benefits, azaz a alkalmazotti jarulekok. ezek a javak altalaban a kovetkezok: egeszsegbiztositas, nyugdijkassza, fizetett szabadnapok, es egyeb apro segelyek. csak hogy tisztazzam, ez mennyire ritka: nincs az az alkalmi munka vagy felallas amihez ez jarna. a teljes munkaidos allasoknak meg csak egy resze tudja ezt megfizetni: iskolak, korhazak, UPS, multik, stb.
ezzel ellentetben mondjuk Christyanne munkahelyen nincs. nevetsegesen hangzik, de a klinika ahol dolgozik, nem nyujt egeszsegbiztositasi javakat. a doktorokhoz lehet menni ingyen vizitre, van egy kis engedmeny a gyogyhatasu keszitmenyekbol, de ennyi.

ezeket egybeveve, mar egeszen jo allasrol van szo. nem csak nekem, aki az alkalmi munka kegyen eldegelek, de barki masnak is Portlandben. ugyanis ez a varos munkahelyek szempontjabol kesz sivatag, kerem.
viszont van itt meg par dolog, ami meg szebbe teszi a jovokepemet.

a muszak 11tol 19ig tart. keddtol szombatig. ez pedig a effektive a legjobb variacio nekunk. ugyanakkor van szabadnapom amikor Christyannenek. munkanapokon 10 ora korul indulok otthonrol, o meg 1630 korul erkezik haza. tehat ha be kell zarni az allatokat az idojaras miatt, akkor sincsenek bent egesz nap. es ez meg nem is a legszuperebb hozadeka ennek a napirendnek, hanem az, hogy nem kell lemondanunk a Golden Harvestrol. mig a GH 9kor nyit, a munkahelyre 1045kor kell csak megerkeznem. ez pedig megsporol nekunk havi 350-400 dollart.


viszont azonnal meg kell szakitanom a korabban emlitett tovabbtanulast, es az INTEL-es gyakornoksag lehetosege is parkolopalyara kerul most.  ez, hat ez nehez dontes volt, ugyanis tovabbra is Python programozova akarom kikepezni magamat (es sok-sok penzt keresni vele termeszetesen), viszont most vissza kell venni a tempobol.
azaz csak kellene, hiszen meg ha az akkreditalt iskolat (Portland Community College) fel is kell adnom, illetve a kreditekkel egyutt a fizetett gyakornoksag lehetoseget is, az en draga coursera-m meg mindig itt van nekem. tovabbra is tanulhatok otthon, online, ingyen abban a tempoban ami kenyelmes es kivitelezheto.

--------------------------------

- mi tobb, nem tobb mint husz percet kell buszoznom es tizet gyalogolnom ingazaskent. 
- mi tobb, ez egy igazi, regivagasu thrift store. azaz fuggetlen kisvallalkozas,
valodi karitativ misszioval. ebben a varosban a legtobb thrift store megszunt, vagy atalakul brutal draga vintage store-ra. illetve ott van a goodwill, ami megolyan orias vallalatta notte ki magat, mint ipari multi (mar a neve is az lenyegeben: goodwill industries international). tenyleg keves olyan hely van mar manapsag, mint a William Temple, ahova az ember joszivvel jar vasarolni.
- mi tobb az adomanyok beszedese lesz a legfobb feladatom. en rostazom oket eloszor, lestipi-stopizhatom a cuccokat, amiket aztan vagy ingyen vagy valami jelkepes osszegert vihetek haza.
- mi tobb ez a hang-lemezekre is vonatkozik.

nyilvan vannak ennel jobb allasok is, es nekem is lesz majd olyanom  a jovoben, de most ez... hat ez kurva jo!

2 comments:

  1. Sok sikert a melóhoz, de azért a tanulást se add fel teljesen, szerintem továbbra is abban van a perspektíva hosszútávon. Ha nincs is időd módszeresen tanulni, próbáld kis programok írogatásával szinten tartani a tudásodat.

    ReplyDelete
  2. koszi Dani! igen ez egy percre dilemma volt, de termeszetesen nem hagyom abba. ahogy irod, ugy gondolom en is, ebben van a perspektiva. jovo hettol egyebkent ket python kurzust csinalok egyszerre (most egy alapozoban vagyok feluton, aztan meg egy egyszeru jatrekprogram iroba kezdek bele hetfon).

    ReplyDelete