Monday, October 29, 2012

aztan le is kellett festeni a hazat,

mert amikor kijott az ugynok a biztositotol, hogy felmerje az allapotokat, kiderult, hogy nem vihetjuk tovabb a biztositast ami eddig a hazon volt. ugyanis egy csomo helyen pattogzott a festek a haz falarol (a korabbi festes elegge kapkodott egy munka volt). persze nem a vilag vege ez, de igy nem kothetjuk meg az alap biztositast (evi 300 dollar), hanem a premiumra van szukseg (evi 1100 dollar).

sok gondolkodas utan arra jutottunk hogy ujra kell festeni a hazat, mert a masik megoldas kivitelezhetetlen ('state of the art' muanyag fal-lapokat tehettunk volna fel a hazra kb 17000 dollarert). kezdeskent nekialltunk lekapargatni a festeket ott, ahol lathatoan rossz volt az allapot. ime egy pillanatkep errol az allapotrol:


a szomszedunkban sokat dolgozott egy Lance nevu ficko, akivel egeszen joban lettunk az utobbi evben. Lance a klasszikus maszek, barmit megcsinal a haz korul, amire felberlik (festest, keritest, tornacot, stb). igazabol Bogi baratkozott ossze vele eloszor, ugyanis allandoan atjart megnezni hogy halad Lance a keritessel. 

mivel tul nagy falat volt ez hirtelenjeben (eppen hogy csak befejeztuk a padlozast) oda jutottunk, hogy vagy megkerjuk ot, fesse le a hazat, vagy felberelunk egy hivatasos ceget, akik helyiek, es kb 2500 dollarert (festek + munka) megcsinaljak ezt nekunk kreditre. vegul Lance mellett dontottunk, o ugyanis mindossze 1000 dollart kert, plusz a festeket ingyen adta, mivel volt egy nagy adag neki foloslegben. persze ez kicsit kompromisszumos megoldas, mert ilyenkor abbol dolgozik az ember ami adott, azt kevergeti, kihozza belole a legjobb szinkombinaciot. 

ket nap kellett a munka elvegzesehez. Lance plusz ket ember dolgozott rajta es most igy nezunk ki:
(az ajto meg nincs befejezve, annak kell a masodik festes)






a garazsra viszont nem jutott eleg festek, azt majd tavasszal csinaljuk meg, mert most mar zuhog az eso egeszen aprilisig. abban meg nem lehet rendesen festeni. egyaltalan orulunk annak hogy ez a festes ugy ahogy megszaradt, es persze vannak szepseghibak benne (sietni kellett az sziporkalo eso miatt), Lance tavasszal kijavitja azokat, ugyanis 10 ev garanciat vallal az ilyen munkakra. nagy szerencsenk volt ezzel is. 

No comments:

Post a Comment