Saturday, February 20, 2021

Hirek, gyorsan

 1. Tel

Talan otthon is olvastok rola, hogy itt nagyon eldurvult egy teli vihar. Texasban es mas deli allamokban minusz 10-20 fokok vannak a szokasos plusz 10 hidegrekordokhoz kepest. na ez nalunk is beutott egy hettel ezelott. leesett 20-25 centi ho harom nap alatt, aztan elkezdett fagyni. a fagyokkal egyutt pedig jott az aramszolgaltatas kiesese, ugyanis leszakadt egy csomo vezetek a rajuk zuhgano faagak sulya alatt. csomo alatt azt ertem, hogy tobb szaz kilometernyi villanyvezetek szakadt el az allam egesz teruleten, transzformatorok, elosztok mentek tonkre vagy alltak le.

2. Hideg

Hat ebbol nekunk is kijutott. Vasarnap ejfeltol kedd delutanig nem volt villany a hazban. es itt minden villannyal mukodik beleertve a futest es a viz melegiteset. mindennek tetejebe meg a telefon szolgalat is megszunt hetfon, mert a tornyok lealltak. nem voltunk erre felkeszulve, elegge megkinzott minket. ha csak C lett volna es en, akkor bekuckozunnk a paplan ala, olvasunk egesz nap es kesz. de egy het evessel es egy harom evessel sokkal nehezebb egy helyben maradni. ugyhogy masfel napot fagyoskodtunk kb 3 fokban. kint melegebb volt mint a hazon belul, de menni sehova sem tudtunk mert a ho eltorlaszolta az utakat. 


3. Atveszeltuk

Szerencsere azert van nehany dolog a haznal, ami megkonnyitette a helyzetet. melegitettunk vizet es etelt a kemping suton, az autoban fel tudtuk tolteni a lemerulo telefonokat (aminek hetfon persze nulla haszna volt). Eszme es en bekuckoztunk a felso szintre es negy-ot oran at jatszottuk a Hetedik Kontinens alap kuldeteset, a Falank Istenno Atkot. (ami nagyon nehez volt, az az elalvas a nulla fok korul, mikozben Lenke csak dilizni akart.)


4. Mindekozben

Az uj munkam ket hete kezdodott,. Nem volt ebbol a hetfoi, keddi kihagyasbol semmi baj, hiszen a sok szazezer ember ugyanezt elte meg az allamban, a munkatarsak es a fonokok tisztaban voltak vele mivel kuzdunk meg eppen. mindenesetre a het jo veget ert, "elbucsuztam" az elozo munkamtol es munkatarsaimtol, zoomon jottunk ossze es ittunk egy poharral. szerencsesnek erzem magam az elmult harom ev kapcsan, jo donteseket hoztam, es hoztak azok akik velem akartak dolgozni. a jovo-kep biztato, biztatobb mint valaha, meg annak is dacara, hogy szerintem a Covid-19-cel evekeig fogunk egyutt elni (szocialis es uzleti viszonylatokban).
A masik ujdonsag velem, az az hogy megy az ujabb egyetemi kurzus, ez az utolso elotti. erre most piszok sokat kell olvasni, amolyan nagy osszegzo kurzus, a neve is az, Strategic Management: Issues and Applications. nyaron vegzek az kepzessel, meglesz a kovetkezo (masodik es egyben utolso) diplomam. 

5. Lenke

Nagyon ugyes. a szavakkal is, es a testevel is. olyan lokottsegeket tud mondani hogy csak na. Peldaul: 
"How 'bout you saw that I punched the "Deadly Nadder" out into the depths of the ocean?" fizikailag meg sokkal kalandosabb mint a novere.


6. Eszme

amiben monstanaban nagyon fejlodik, az a rajzolas. egyre tobb reszletet fedezunk fel a kepein, amik arrol tanuskodnak, hogy ennek a lanynak nagyon egeszseges es szabadon folyo kreativitasa van. sot egy kis uzleti erzeke is, hiszen a nyaron kialltiast fog tartani, ahol meg lehet majd venni a kepeit. persze ezt is megrajzolta:


7. Jack Pablo / Gus

Nahat, rola meg kiderult hogy a magassagoknal semmit sem szeret jobban. ahogy adodik lehetoseg, ugy maszik fel a plafonrol lelogo letrara (amire az edenyeinket akasztjuk fol), a lemezjatszo polc tetejere, vagy a plafonon tarolt ruhaszaritora.



No comments:

Post a Comment