Friday, September 18, 2020

vege a fustnek

ma, egy hettel a fust erkezese utan Portlandban ujra egeszseges a levego P2.5 tartalma. ez azt jeleni, hogy mar nem sarga az eg, nem homalyos a horizont, nem kell befognom az orromat, amig keresztul szaladok az udvaron es nem kell N95-os maszkot vennem, amikor az utcara megyek. most mar csak a szokasos, koronavirus megelozo maszkot hordjuk. 

micsoda egy szar ev ez. eddig is botranyos volt, de most egy hetig elegge nyilvanvaloan lattuk mit jelent egyutt elni a klimavaltozas hozta termeszeti kataszrofakkal, sot talan kicsit ti is ereztetetk, hiszen a hirek azt mondjak a fust elerte europat. gondolom ez csak utosen hangoz szalaghir, igazabol elkepzelesetek sincs arrol min is mentunk keresztul. mi akik szerencsesek voltunk, akik kozelebe nem ferkozott a tuz, akik nem vesztettek el az otthonukat vagy az egeszseguket. mi akik csak nem mehettunk az utcara, mert a P2.5 400-500 korul jart. talan ez a nehany kep jelent valamit, amit itt a kornyeken keszitettek.







Ma este ennek vege, kimentunk, es setaltunk egyet a kornyeken. nagyszeru erzes volt levegot venni. faraszto volt ez az egy het, sok fejfajas, sok zsibbadas, a gyerekek jol viseltek, de azert nehezen is neha. szoval igazi fellelegzes volt ez ma este.

egeszen addig amig haza nem ertunk, raneztunk a telefonra es megtudtuk, hogy meghalt Ruth Bader Ginsberg, az Amerikai Legfelsobb Birosag szamunkra legfontosabb tagja.

2020 mehet picsaba. 

1 comment:

  1. Nagyon örülök, hogy túlvagytok rajta, sokat gondoltam rátok!
    Rip RBG :-(

    ReplyDelete