Wednesday, September 30, 2020

Bapu! nezd, van egy labdacsom!

mondta Lenke, mikor kibontotta csomagjat, amit a Portland Park Szolgalat Ovodajaban kapott.

a helyzet az hogy Lenket szerettuk volna ovodaba jaratni, ahogy Eszmet is annak idejen. nem harom evet, hanem mondjuk masfelet. emlekeztetul, orankent 14-16 dollarba kerul az ovoda, ami eleg magas osszeg. nekem 7 evembe telt hogy tobbet keressek ennel orankent, amibol aztan adoznom is kellett persze. akarhogy is, a borsos ar dacara is jo lett volna Lenket rendes ovodaba jaratni egy kicsit, nagyon szerete volna. baratkozni, jatszani ovodasokkal, ovonenikkel. 

aztan jott a jarvany, es mindenki otthon maradt. most pedig ott vagyunk, hogy a Park Szolgalatnak van egy virtualis ovodaja, ahova beirattuk Lenket. ez havi 80 dollarba kerul, minden heten van 1 ora Microsoft Teams talalkozo, van nehany elore felvett video amit meg lehet nezni, illetve hetente kapunk egy zacskonyi "art supplies"-t, azaz kezmuvessegi aprosagokat, amiket lehet ragasztani, vagdosni, szinezni, hajtogatni, stb.

ebben a zacskoban volt nehany palcika, befottesgumi, papirok, stb, meg az elobb emlitett pamacs. es Lenke ennek borzasztoan orult. nem hazudok, tenyleg fulig ert a szaja. a mi szivunk meg majd megszakadt, mikozben mosolyt eroszakoltunk az arcunkra. 

3 comments:

  1. Esetleg kiegesziteskent beirathatnatok az ingyenes Dolly Parton Imagination Library-be, ha van nalatok. Nalunk mostanaig volt. Minden gyereknek jar ot eves korig. Havonta jon egy ingyen konyv Dolly-tol. Diverse authors, newcomer-ek, regi jol bevalt klasszikusok, mind magas szinvonalu kiadasban. Mi imadtuk, evekig jart nekunk! Az utolso konyvet (5. szulinapra) allitolag Dolly maga irja ala. Mi eddig nem jutottunk el, mert megszunt nalunk a program, de orszagszerte elerheto, ajanlom. Oliver imadta a "dolly konyvet" minden honapban. Es total ingyenes!

    ReplyDelete
  2. Koszi Olivia, jo a tipp, de sajnos itt sem mukodik most. nem hallottam rola egyebkent eddig, de nem csodalkozom hogy Dolly-nak van egy ilyen mellek elfoglaltsagais. nagyra tartjuk ot, es a zenejet is szeretjuk, szeretik a gyerekek.

    ReplyDelete
  3. Kapott kongresszusi elismerest a literacy-ert tett erofesziteseiert. Az edesapja nem tudott irni es olvasni es ez mely nyomott hagyott benne, mert amugy nagyon okos ember volt, de nem tudott soha iskolaba jarni. Nagyon szeretem. Fantasztikus ember.

    ReplyDelete